Legionella in drinkwater is een risico voor mijn kind?

Dr. Nadine Hess
Expert Dr. Hess: een infectie als gevolg van Legionella in drinkwater bijna alleen volwassenen worden beïnvloed, kinderen ziek worden slechts zeer zelden.De laatste tijd hoor je steeds weer die in het drinkwater van sommige huizen, vooral de oudere types, Legionella geconstateerd. Maar wat is de ziekteverwekker? Hoe gevaarlijk is Legionella in drinkwater en zo Ja, voor wie? Wat zijn de symptomen van een mogelijke ziekte en hoe kan het worden behandeld?

De kinderarts Dr. Nadine Hess zegt:

Legionella is een gram-negatieve bacteriën, die er zijn in totaal 57 soorten, waar het geslacht Legionella pneumo-Philia is de meest voorkomende invasieve ziekten verantwoordelijk. In het bijzonder, van deze bacteriën in een waterig medium voelen en bij een temperatuur van tussen de 25 en 45 graden Celsius. Onder de 20 graden Celsius, er is geen verdere vermeerdering (maar niet tot de dood), ongeveer 60 graden Celsius, kunnen worden gedood

Legionella – waar bent u het meest vaak?

Het wordt vaak gevonden bij oudere hot water tanks en warm water systemen met wijd vertakte buis en weinig gebruik. In stilstaand, warm water, de ziekteverwekkers verspreiden zich zeer goed. Het drinken van Legionella besmet water leidt zo goed als nooit op een infectie. Besmettelijke zijn vooral Legioen met spuitbussen, om geïnhaleerd te Worden met Legionella-besmette amoeba onderdelen (die u kunt vinden in langdurig contact met water) met de Aerosol, het is meer waarschijnlijk dat het gaat om een ingrijpende ziekte als de virulentie (het vermogen om de zieke) dan toeneemt.

Dit verklaart ook waarom, ondanks de relatief frequente detectie van Legionellabacteriën in het drinkwater van vele woningen, maar relatief zeldzame ziekte – amoebe in het drinkwater, namelijk niets, en sinds dit wordt streng gecontroleerd in Duitsland, komt met amoeba-verontreinigd drinkwater, gelukkig niet vaak.

Symptomen van een besmetting met Legionella

Om onverklaarbare redenen, mannen worden getroffen vaker dan vrouwen, spectaculair is de ziekte van over 200 (mannelijke) deelnemers in een veteranen vergadering in Philadelphia in 1976. Van de Getroffen 30 is overleden. Andere risicogroepen voor de ernstige Vorm van de ziekte Legionella de Legionella-longontsteking (pneumonie door Legionella) – zwakte van de ouderen en individuen met het immuunsysteem. Kortom, de Legionella-infectie treft bijna uitsluitend volwassenen, kinderen ziek worden zeer zelden.

Mädchen trinkt aus Wasserhahn

Legionella alle duidelijkheid: Het Drinken van Legionella besmet water leidt zo goed als nooit voor infectie bij kinderen

De tijd van infectie tot het uitbreken van de Legionella-longontsteking, met pijn in de ledematen, hoge koorts, aanzienlijke vermoeidheid, een niet-productieve hoest, braken, pijn op de borst, en met betrokkenheid van het Centrale zenuwstelsel met Verwarring manifesteert tussen de twee en tien dagen. De sterfte is in weerwil van een eventuele behandeling met antibiotica is relatief hoog (10-15%) en als de ziekte overleefd, het duurt een lange tijd, totdat de patiënten zijn helemaal gezond.

Legionella in drinkwater is niet automatisch ziek

Afgezien van deze ernstige vorm van de Ziekte infectie met de Legionella-bacterie kan leiden tot zogenaamde Pontiac-koorts, die leidt binnen een paar uur na het contact met de ziekteverwekker op griep-achtige symptomen en een snel herstel. Sterfgevallen als gevolg van Pontiac fever zijn nog niet bekend, een behandeling is te wijten aan de goedaardige cursus nodig.

Legionella in drinkwater zijn te vinden in een huishouden, moet niet in paniek, slechts zeer zelden, eigenlijk komt het neer op een ziekte. Maar toch, het moet, en de bron van de infectie geëlimineerd worden verhandeld.[1]

[1] informatie van www.rki.de legionellosis www.rki.de/DE/Content/Infekt/EpidBull/Merkblaetter/Ratgeber_Legionellose.html

Geef een reactie