Kurkuma, De Maag Te Genezen Maagzweren?

Kurkuma heilt Magengeschwür
Kurkuma kan – in aanvulling op de standaard therapie, het ongemak van een maagzweer lindernWer heeft een maagzweer, moet je eten kurkuma – volgens een recente studie. Voor de achtergronden.

Ongeveer vijf procent van de kinderen en 30 procent van de volwassenen besmet met Helicobacter pylori. De bacterie wordt beschouwd als de belangrijkste trigger voor maag slijmvlies ontsteking, en voor ongeveer 75 procent van alle maagzweren verantwoordelijk zijn.

Antibiotica: de standaard behandeling van een maagzweer

Onderzoekers weten nu dat peptische ulcera zijn net zo besmettelijk als griep. Al bij het Zoenen Helicobacter kunnen de overdracht van bacteriën. En de maag van de vijanden om zich te vestigen, zelfs in de voedingsindustrie. Een van de meest voorkomende symptomen van een Helicobacter Pylori-infectie in pijn in de bovenbuik, verlies van eetlust, ook Misselijkheid en braken. De standaard therapie is een combinatie van antibiotica en zuur blokkers (bijv. omeprazol). Maar ook kurkuma is voor de behandeling van zogenaamde dyspeptische klachten (klachten van de bovenste gastro-intestinale tractus zoals brandend maagzuur, een opgeblazen gevoel, winderigheid, Misselijkheid en braken). De onderzoekers wilden nu weten komen, of kurkuma kan ook een effect hebben op de maag zweren.

Effect van kurkuma op maagzweer

Het resultaat van de studie: De extra toediening van kurkuma de standaard therapie, verminderde de spijsvertering ongemak in het geval van een maagzweer in de vergelijking met placebo, bleek echter geen verbeterend effect op de bestrijding van Helicobacter pylori.

De onderwerpen met een zogenaamde maag een maagzweer ontvangen over vier weken in aanvulling op de Standaard triple therapie (Claritromycine = antibiotica, Amoxicilline = antibioticum en pantoprazole = maag zuur blokker) dagelijks 500 mg kurkuma of een Placebo.

In 27,6 procent van de gevallen kwam onder kurkuma tot een volledig verdwijnen van de klachten, terwijl dit onder Placebo slechts 6,7 procent van het geval. In het geval van de uitroeiing van Helicobacter pylori, geen verschillen werden gevonden volgens de ureum ademtest; 73 procent van de patiënten in elke groep waren na de therapie is pathogeen-vrij. Het effect van kurkuma was goed.

Kurkuma is voor de spijsvertering klachten

Kurkuma wordt beschouwd voor millennia als een heilig kruid. De zogenaamde ‘gele Goud’ kan mensen beschermen tegen vele ziekten. Het is bekend, in het bijzonder ter bevordering van de vorming van maagzuur en gal zuur. Daarom helpt tegen problemen met de spijsvertering.

© door wat wordt uitgezonden

Geef een reactie