Kunnen vitamines fataal?

Eine Vitamin-Überdosierung kann schädlich sein
Een tekort aan vitaminen en mineralen kan je ziek maken – een Overdosis, het helpt echter trouw aan het Motto nog Veel meer slikken veel consumenten met een hoge dosering vitamine supplementen. Onderzoekers hebben nu vastgesteld voor de eerste keer, de maximale hoeveelheden om te voorkomen dat een vitamine teveel. Maar waarom? Het is eigenlijk zo eenvoudig om jezelf vergiftigt met vitaminen dodelijk?

Vitaminen zijn organische Verbindingen in hele kleine hoeveelheden nodig om in leven te blijven. In het Algemeen, het voedsel voorziet het lichaam van essentiële vitaminen (kan niet van het lichaam zelf gevormd) met de dagelijkse voeding. In het geval van enkelzijdige of ontoereikende voeding (bijv. dieet), er is echter een aanvoer van vitaminen, mineralen en sporenelementen. Het gebrek aan evenwicht, consumenten voedingssupplementen, zonder de gevolgen voor de gezondheid.

Hypervitaminose

Vitaminen zijn gezond. Echter, in het geval van een Overdosis kan schadelijk zijn voor uw gezondheid en ongewenste bijwerkingen. Artsen noemen dit hypervitaminose. Het is bijna onmogelijk om door het dagelijks eten van grote hoeveelheden van de vitamines. Een Overdosis is door middel van supplementen en vitamine supplementen, is het vaak.

Het belang van de juiste afhandeling van de vitaminen is om medewerkers van de ggd. Marissa puleo gevonden, een voedingsdeskundige en diëtiste, waarschuwt dat misbruik in de voorkant van een Vitamine. De toepassing van vele vitaminen en mineralen kan een negatief effect hebben op het lichaam. Zelfs als de meeste van het water weg te wassen elke oplosbare vitaminen gewoon, achter blijven in geval van Overdosering andere in het lichaam. Deze vitamines kunnen schadelijk zijn en ongewenste neveneffecten (bijvoorbeeld vermoeidheid, hoofdpijn, Misselijkheid, hartritmestoornissen).

Die Vitamine leidt tot een overlijden?

Vitamine C

Vitamine C is één van de meest populaire vitamines. Een tekort kan leiden tot tandheelkundige ziekte, acne, vermoeidheid en in het ergste geval tot de dood leiden. Veel mensen slikken van Vitamine C-supplementen, daarom, als een preventieve maatregel. Zelfs Artsen raden het Supplement bij verkoudheid te weren.

Als u niet verkouden bent of de arts wrijft u de vitamine supplementen, leeft u gezonder, als je Vitamine C met de dagelijkse voeding. Vooral citrusvruchten, bessen en groenten zoals broccoli en spruitjes hebben een hoog Vitamine C-gehalte. Andere voedingsmiddelen die beschikbaar zijn op onze dining plan, zoals granen of dranken die zijn verrijkt met Vitamine C, zonder dat we ons hiervan bewust zijn.

Wat is de dagelijkse behoefte van Vitamine C?[1]

De aanbevolen dagelijkse behoefte van Vitamine C is volgens de DGE (duitse nutrition society):

 • Volwassenen op 100 milligram
 • Roken op 150 milligram
 • Zwangere vrouwen en 110 milligram
 • Kinderen met 60 tot 80 milligram.

Zitrusfrüchte sind Vitamin C Lieferanten

Citrusvruchten worden beschouwd als de klassieke belangrijkste leveranciers van Vitamine C

Vitamin A Lieferant Leberwurst

Vitamine A-leveranciers zijn dierlijke producten zoals lever, worst, vis en ganzenlever pate

Eine Avocado deckt fast den gesamten Tagesbedarf an Vitamin B6

Een Avocado heeft bijna de hele dagelijkse behoefte van Vitamine B6

Vitamin-D-Lieferant Schmelzkäse

Kaas bevat veel Vitamine D

Vitamin-K-Lieferant Schnittlauch

Bijzonder rijk aan Vitamine K zijn groene groenten, zoals bieslook en spinazie

Gute Quellen für Vitamin E sind in erster Linie pflanzliche Öle

Goede bronnen van Vitamine E zijn plantaardige Oliën zijn in de eerste plaats

Hoeveel Vitamine C kan ons doden?

Het goede nieuws is: het maakt niet Uit hoe veel Vitamine C die we consumeren – het gaat niet om ons te doden. Een bedrag van 2000 mg per dag wordt aanbevolen als de bovengrens, om te voorkomen dat de Verschijning van diarree en spijsverteringsstoornissen. In het geval van personen die consumeren dit bedrag in een dag, met symptomen zoals braken, hoofdpijn en slapeloosheid optreden.

Vitamine A

Vitamine A bevordert de visie en zorgt voor een mooie huid en een gezond gebit. Een goede Vitamine A-leveranciers van dierlijk voedsel. Mensen die geen of zeer weinig Vitamine A, zijn in gevaar te lijden aan besmettelijke ziekten of visuele beperking.

Wat is de dagelijkse behoefte van Vitamine A?

De aanbevolen dagelijkse behoefte van Vitamine A is volgens de DGE (duitse nutrition society):

 • Volwassenen zijn tussen 0,8-1 milligram
 • voor kinderen tussen 0,6 en 0,8 milligram.

Hoe veel Vitamine A kan ons doden?

In tegenstelling tot andere rassen, de Vitamine A is niet uitgespoeld gemakkelijk met de urine, maar hoopt zich op in de lever. Wetenschappers ontdekten dat een consumptie van meer dan 3000 mg per dag (die zou worden tussen 79-115 eieren per dag) de volgende bijwerkingen veroorzaken : Misselijkheid, braken, diarree, verlies van eetlust, vermoeidheid, hoofdpijn, duizeligheid, wazig zien, een slechte spiercoördinatie, jeuk en haaruitval. Bovendien, een Vitamine Overdosis kan leiden tot botontkalking (osteoporose), en tijdelijke of permanente schade aan de lever. BBC-volgens de Rapporten, verhoogt bij rokers met een verhoogd Vitamine A consumptie, zelfs het risico op het ontstaan van longkanker. De vitamine is overschot in de loop van een aantal jaren, de vergiftiging is fataal.

Vitamine B

Alle B-vitaminen reguleren onze stofwisseling. Vitamine B6 versterkt het zenuwstelsel en het immuunsysteem, de Vitamine B12 is betrokken bij de afbraak van vetzuren en de vorming van bloed. Vooral veel Vitamine B in kip, zalm, melk en Avocado.

Wat is de dagelijkse behoefte van Vitamine B?

De aanbevolen dagelijkse behoefte van Vitamine B is volgens de DGE (duitse nutrition society):

 • Vrouwen zijn op 1,2 milligram
 • Mannen tussen de leeftijd van 1.4 tot en met 1.6 milligram
 • Zwangere vrouwen, 1.9 milligram
 • Kinderen tussen de 0,4 en 0,7 milligram.

Hoeveel Vitamine B-kunt u ons doden?

Van een Overdosis, spreekt op een dagelijkse inname van meer dan 500 mg. Als gevolg van de vitamine overschot schade aan de zenuwen kan ontstaan, de symptomen het gevolg zijn van verlamming, verlies van reflexen, stoornissen van de Temperatursinns of gevoelloosheid in de handen en voeten reactie. Ook ontstekingsreacties van de huid (acne) kan leiden. Maar Een Overdosis van Vitamine B is nauwelijks mogelijk, omdat het lichaam scheidt de benodigde hoeveelheden.

Vitamine D

Vitamine D versterkt onze botten en heeft een invloed op de spierkracht. Overdosering met Vitamine D te veel zonlicht of vitamine D-rijk voedsel (eieren, haring, kaas) is uitgesloten. Aan de ene kant het lichaam vertraagt de aanmaak van Vitamine D na een langer verblijf in de zon van zichzelf, aan de andere kant, voedsel bevat slechts verwaarloosbare hoeveelheden Vitamine D die een Overschot is mogelijk.

Wat is de dagelijkse behoefte aan Vitamine D?

De aanbevolen dagelijkse behoefte van Vitamine D voor de volgens de DGE (duitse nutrition society):

 • Volwassenen 0.02 milligram
 • Kinderen in 0.02 milligram.

Hoeveel Vitamine D kan ons doden?

Een hoge dosis van Vitamine D preparaten (meer dan 0,1 mg per dag en over een langere periode van tijd) is gevaarlijk voor het lichaam: De vergiftiging in het lichaam kan leiden tot een verhoogde calciumconcentratie in het bloed (hypercalciëmie). Het resultaat is dat Calcium zich ophoopt in de bloedvaten en de nieren. Een verhoogde calcium-niveau kan leiden tot een snelle daling van de nierfunctie en aandoeningen, zoals nierstenen en nierinsufficiëntie. De individuele valt in een zogenaamde hyperkalz ämisches coma of calcium coma dodelijk kan zijn.

Vitamine E

Vitamine E ondersteunt het immuunsysteem van het lichaam en kan helpen door het Blokkeren van de vrije radicalen, om het risico op kanker. Vitamine E is te vinden in voedingsmiddelen, zoals plantaardige oliën, voedingsmiddelen, of noten. Over het eten, een Overdosis van Vitamine E is niet mogelijk. Vitamine E-supplementen worden beschouwd als doses tot 300 mg per dag als onschadelijk voor de gezondheid.

Wat is de dagelijkse behoefte van Vitamine E?

De aanbevolen dagelijkse behoefte van Vitamine E is volgens de DGE (duitse nutrition society):

 • Vrouwen tussen de leeftijden van 11 tot 12 milligram
 • Zwanger op 13 milligram
 • Mannen tussen de leeftijd van 12 tot en met 15 milligram
 • Kinderen tussen de 8 en 13 milligram.

Hoeveel Vitamine E kunnen ons doden?

Van een Overdosis Vitamine E is om te praten met deskundigen uit een lange-termijn inname van ongeveer 800 mg per dag. Het resultaat kan worden symptomen zoals spijsverteringsproblemen, Misselijkheid, hoofdpijn, vermoeidheid en een verhoogde neiging tot bloeden. Amerikaanse onderzoekers beweren dat in een studie, de inname van Vitamine E ingekort, in veel gevallen, het leven van een volk, in plaats van vernieuwing. Die dagelijks een Vitamine E Supplement met de gebruikelijke concentratie, verhoogt zijn risico op Sterfte met ongeveer tien procent, volgens Professor Edgar Miller, hoofdauteur van de gepubliceerde meta-studie.

Vitamine K

Vitamine K speelt een Centrale rol in de bloedstolling. Het is opgenomen in voedingsmiddelen, zoals peterselie, spinazie, Koolraap kaas en champignons.

Wat is de dagelijkse behoefte aan Vitamine K?

De aanbevolen dagelijkse behoefte van Vitamine K, volgens de DGE (duitse nutrition society):

 • Volwassenen zijn tussen 0,06 tot 0,08 voor milligram
 • Kinderen van 0,01 milligram.

Hoeveel Vitamine K kan ons doden?

Een Overdosis vitamine K3 en K4 kan leiden tot braken, trombose en ontbinding van de rode bloedcellen. Het resultaat kan een levensbedreigende bloeding.

[1] bron: http://www.dge.de/wissenschaft/referenzwerte/

Geef een reactie