Knapperige groenten: Wat is de wortel maakt het ook gezond?

U bent een van de populairste groenten in het duits: Ongeveer 6,5 kg wortelen te eten elke duitse per jaar. De praktijk Vita wordt uitgelegd wat maakt wortelen gezonde en hoe je dat het beste kan worden voorbereid.

Het is niet alleen lekker, maar ook gezond: De wortel is vol goede voedingsstoffen, en moeten daarom worden meerdere malen per week op het dining plan. De wortel groente is een leverancier van Calcium, ijzer en kalium. Die wortels zijn gezond, maar vooral ook vanwege het feit dat ze bevatten veel Beta-caroteen. Deze zogenaamde secundaire plantaardige stof geeft de wortel zijn heldere kleur. Ons lichaam kan zetten Bèta-caroteen om in Vitamine A, en dit, op zijn beurt, is belangrijk voor verschillende lichaamsfuncties. Bijvoorbeeld, heeft het invloed op ons gezichtsvermogen en ondersteunt de huid vernieuwing. De Goede: een middelgrote wortel voldoet aan de dagelijkse behoefte van Vitamine A.

Daarom wortels zijn gezond

Het Beta-caroteen heeft nog andere positieve effecten: ten eerste, het plantaardig materiaal kan u helpen met roodheid van de huid. Aan de andere kant hij vecht tegen de zogenaamde Vrije radicalen, dat de aanval van onze cellen en als een trigger voor kanker. Een andere reden dat de wortels zijn gezond: ze zijn laag in calorieën! Per 100 gram wortelen hebben slechts 26 calorieën. Ter vergelijking: 100 gram bananen hebben 95 calorieën.

Karottemn gesund

Dankzij hun waardevolle ingrediënten in wortels gezond zijn – je moet een paar keer in de week op het dining plan

U krijgt dus het Beste uit de wortelen

Zo kan het lichaam absorberen de Beta-caroteen, wortelen gaar zijn. Hoge temperaturen niet schadelijk voor de plant materiaal, maar zorg ervoor dat de celmembranen van de wortel worden afgebroken en de voedingsstoffen vrijkomen. U kan ondersteunen met het lichaam, zelfs in de verwerking van Vitamine A: Eten gekookt wortelen met een beetje vet (zoals Boter). Omdat Vitamine A is in vet oplosbaar en kan vervoerd worden beter door het lichaam.

U kunt eten bijna het hele jaar, wortelen ziek van: Behalve in januari en februari, de wortel wordt geoogst fruit in het land consequent. Van de lente tot de zomer, de zogenaamde bos worteltjes met Groen zijn in de handel verkrijgbaar. Zij kan worden beperkt tot twee weken. Extra tip: Omdat het Groen is dan de wortelen in water, het moet onmiddellijk worden verwijderd. Van de zomer naar de Winter wassen wortelen worden verkocht. Ze worden gereinigd in een wasmachine-apparatuur, en zijn verpakt in de handel. Wassen wortelen bevatten meer vezels en minder suiker dan de Federale wortel en stok – als u koel opgeslagen voor meerdere maanden. Na verloop van tijd de wortels verliest een deel van de vezels.

Geef een reactie