Karwij – Kruid van het jaar 2016

Het positieve effect van komijn Olie in het geval van spijsverteringsproblemen is wetenschappelijk bewezen. Het verlicht, bijvoorbeeld, lichte krampen in de maag gebied, een opgeblazen gevoel of een gevoel van volheid.

Kümmel blüht von Mai bis Juli weiß bis rosafarben. Die Samenreife beginnt im Juni

Karwijzaad bloeit van mei tot juli, witte en roze kleuren. De zaden zijn rijp in juni, en

Komijn: toepassing en curatieve werking

Definitie Van Komijn

Naam: Carum carvi gezin: Umbelliferae (Apiaceae) geslacht: karwij (Carum)

Het farmaceutisch actieve stoffen zijn vooral te vinden in de Olie van karwijzaad. Dat is de reden waarom karwij is een onderdeel van kruidengeneesmiddelen (bijv. Carmenthin). De werkzame bestanddelen hebben krampstillend, anti-microbiële werking. Toepassingsgebied zijn digestieve klachten zoals milde krampen in de maag-darm gebied, een opgeblazen gevoel en een gevoel van volheid. Bijwerkingen zijn volgens de Commissie E (BGA/BfArM) geen bekend. De Echte karwij werd verkozen ook de medicinale plant van het jaar 2016.

In de komijn tot werkzame stoffen

Essentiële Olie (terpenen zoals limonene, alpha-en beta-pineen, carvone), eiwitten, koolhydraten, mineralen (Calcium, fosfor, ijzer, Magnesium , kalium, vitaminen (Niacine, B6)

Plantkunde

Kümmeltee gegen Blähungen und Übelkeit

Komijn handelingen van de eetlust, doodt bacteriën, bevordert de vertering van vet en zware maaltijden en vermindert winderigheid

Karwij is een vaste plant, 30 tot 100 cm hoog, glabrous Vaste plant. Het heeft twee tot drie keer geveerde bladeren. De witte tot roze bloemen van caraway in Kegels. Het karwijzaad bloeit tussen mei en juli. De vruchten zijn ongeveer 3 mm lang, donkerbruin en hebben een mes in de vorm van een Sikkel.

Verspreiding

Het huis van caraway strekt zich uit van Europa in Siberië en de Kaukasus, Centraal-Azië, de Himalaya, en Mongolië. In Marokko, komijn is inheems. Door de mensen, de Plant werd ook naar Noord-Amerika. De Plant is erg veeleisend en groeit goed onder ongunstige omstandigheden.

Andere namen voor caraway

Karwij Wees, Gemener Komijn

Dingen om te weten over karwij

Komijn is een wereldwijd populair kruid dat wordt gebruikt in Duitsland, vooral met zware maaltijden te vergemakkelijken de spijsvertering. Om dezelfde reden, likeuren en brandewijnen bevatten komijn als Digestief na de maaltijd is zeer populair – het effect daarvan is echter twijfelachtig

Geef een reactie