Kankerverwekkende kleurstoffen in Fanschminke: het onderzoek zal worden verlengd

Gift in Schminke
Na een laboratorium-onderzoek, in alle geteste make-up waren potloden in de kleuren van Duitsland vanwege gezondheidsproblemen. De analyse was gebleken dat twee van de drie make-up potloden kankerverwekkende stoffen enthieltenIn duitse Fanschminke zijn gevonden in laboratorium studies dat het kankerverwekkend en niet-verklaarde kleur additieven. De voor het onderzoek is verantwoordelijk voor de bescherming van de consument Ministerie in Baden-Württemberg op donderdag. Nu, het onderzoek naar de cosmetische producten worden verlengd.

Hoe de deelstaat baden-württemberg consument te informeren bescherming van het Ministerie, van een totaal van 14 Ventilator make-up potloden in de kleuren van Duitsland op hun inhoud en kleurstoffen onderzocht. Gisteren werd bekend het bittere resultaat. Van de 14 geteste pinnen, een verkeer of onschadelijk voor de gezondheid. Als het Ministerie bekendgemaakt op haar website, bezwaar gemaakt tegen alle van de 14 monsters onderzocht.

In negen van de 14 in de make-up van de kankerverwekkende kleurstof Rode (CI 15585) pinnen volgens de consumentenbond Ministerie, zelfs hebben gevonden. Daarnaast is er een geel werd vastgesteld in het laboratorium, waarschijnlijk van niet-goedgekeurde kleurstof. Verdere bezwaren tegen de accountant verwante stoffen op gebreken in de etikettering van de inhoud of de duurzaamheid van de producten.

Alle geteste kleur werden getekend in potlood

Uiteindelijk, alle 14 make-up had genomen pennen van de consument de bevoegdheid van het verkeer, dus u bent waarschijnlijk worden verkocht of geïmporteerd naar Duitsland. Al voor het wk, het onderzoek van de deelstaat baden-Württemberg Ministerie van de bescherming van de consument bepaald door de vergunde cosmetische laboratoria van de Chemische-en veterinair onderzoek office (CVUA) in Karlsruhe en Freiburg in orde is.

Uitbreiding van het onderzoek

Omdat voetbal fans zijn gerechtigd is te verwachten dat de goederen veilig zijn en alle Make-up in de nationale kleuren kan veilig worden gebruikt, kondigde de bescherming van de consument Ministerie in de deelstaat Baden-Württemberg, in een persbericht, dat verder monsters van Fanschminke zullen worden onderzocht in de laboratoria. De ingrediënten moeten worden onderzocht door een totaal van 30 andere make-up potloden. Ook de officiële FIFA ontheemde Fanstift, verschoof de focus van de Review. Het was opvallend, volgens de autoriteit, die de meeste cosmetische producten met kankerverwekkende pigmenten werden geïmporteerd uit China.

Hoe weet ik of schadelijke make-up potloden

Als het onderzoek is gebleken, niet of niet volledig verklaard – in het bijzonder de EU verboden kleurstoffen werden niet opgegeven en zijn alleen in het laboratorium, zichtbaar pinnen, de ingrediënten op veel van de make-up. In sommige gevallen worden de gegevens niet van toepassing waren. Daarnaast heeft het Ministerie van bescherming van de consument kunnen, voor juridische redenen, geen informatie over de fabrikanten van de make-up van de pinnen, waarbij de consument heeft bijna geen Kans om te detecteren voor de gezondheid schadelijke Fanstifte.

Maar omdat alle van de geteste kleurpotloden, een gezondheids-zorg en de twee van de drie pinnen, zelfs kanker kunnen veroorzaken en kleur stoffen bevatten, vanuit medisch oogpunt, de beste aanbeveling om voor het moment, geen Fastifte.

Hamburg-harburg, 27. Juni 2014

Geef een reactie