Kan toast brood long kanker veroorzaken?

Toastbrot
Voedingsmiddelen met een hoge zogenaamde Glycemische Index kan eten, volgens een recente studie, het risico op longkanker erhöhenWer veel voedingsmiddelen met een hoge Glycemische Index, zoals wit brood, heeft een hoger risico op longkanker, blijkt uit een recente AMERIKAANSE studie.

Rokers hebben een verhoogd risico op longkanker is bekend. Niettemin, de enkele risico factor van het niet Roken is voor deze vorm van kanker. Eerdere studies wezen uit dat ook de voeding invloed op het risico van longkanker. Bijvoorbeeld, een dieet dat rijk is aan groenten en fruit kan het risico van de ziekte, terwijl grote hoeveelheden rood vlees, zuivel en verzadigde vetzuren, risico-verhogende effect.

Wetenschappers aan de Universiteit van Texas waren in hun huidige studie, is de vraag of de Glycemische Index van voedingsmiddelen van invloed op het risico van longkanker.

Wat is de Glycemische Index?

De Glycemische Index (GI) beschrijft de impact van de koolhydraten in het voedsel op de bloedsuikerspiegel. Hoe hoger de GI, hoe sterker de bloedsuikerspiegel. Wit brood heeft een relatief hoge GI-waarde van 75. Ter vergelijking, de natuurlijke yoghurt heeft een zeer lage GI van 19.

De Texas onderzoekers analyseerde gegevens uit 1.905 patiënten die recentelijk een diagnose longkanker, en vergeleek ze met die van 2.413 gezonde deelnemers in de controle groep.

Ze waargenomen: De mensen die verbruikt de meeste voedingsmiddelen met een hoge GI, ziek, of 49 procent meer kans hebben op longkanker dan degenen die aten van de minste. Voor mensen die nooit hebben gerookt verhoogt het risico van de ziekte in zo ‘ n dieet dus, maar liefst 81 procent.

Beperkingen van de studie

Het hoofd van de studie wijzen op een aantal beperkingen van het onderzoek. Zo veel mensen met een lage opleiding waren in de groep met het grootste aandeel van voedingsmiddelen met een hoge GI opvallend – in het geval van deze groep mensen ook de relatie tussen GI en het risico van longkanker was bijzonder sterk. Dit kan te wijten zijn aan het feit dat in de lagere onderwijsniveaus, een over het algemeen ongezonde voeding (te veel suiker, weinig vezels) kunnen vaker dan in het hoger onderwijs lagen, zoals tal van studies tonen. Bovendien, mensen met een laag opleidingsniveau zijn vaker rokers. In deze gevallen is niet precies duidelijk, en is afhankelijk van welk deel van de risico ‘ s door de GI van het voedsel verteerd.

Daarnaast hadden de onderzoekers baseren op de informatie die door de proefpersonen naar hun voedingsgewoonten – dit kan verschillen afhankelijk van de ziekte geschiedenis van de studie van de deelnemer, bijvoorbeeld, is het waarschijnlijk dat een patiënt met kanker is meer doet denken aan ongezond Voedsel een gezonde onderwerp.

Desondanks Eerder onderzoek bevindingen aangegeven dat voedsel stimuleren met een hoge GI groei van de tumor en de ontwikkeling van kanker. De huidige studie bevestigt de wetenschappers willen controleren of hun bevindingen in verdere studies.

Een Overzicht van de Glycemische Index van de verschillende voedingsmiddelen die u hier kunt vinden.

Hamburg-harburg, 9. Maart

Geef een reactie