Kan mijn lippenstift, ik ben ziek van?

Lippenstifte
Cosmetica, zoals lip care producten zijn het onderzoek van Stiftung Warentest, volgens de onverwacht hoge kritische stoffen van de minerale olie in rekening gebracht aan de Stiftung Warentest heeft genomen 25 huidverzorging en cosmetica producten onder de microscoop en in alle monsters sporen van aromatische minerale oliën, gevonden te wekken het vermoeden van kanker. Dit is echt het…

We gebruiken het dagelijks om ons lichaam een aantal Goede: Maar verzorgingsproducten en cosmetica, huid bevatten een verscheidenheid van chemische stoffen, sommige van hen kunnen zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid. Voor veel huidverzorging en cosmetische producten wordt gebruikt als het vet component van minerale olie. Minerale oliën bieden verschillende voordelen voor gebruik in huidverzorgingsproducten. Ze zijn om te worden verwerkt, bijvoorbeeld, zeer makkelijk in gebruik en zeer duurzaam.

Stiftung Warentest waarschuwt van MOAH in cosmetica

Minerale cosmetica op basis moeten vrij zijn van ingrediënten die kanker veroorzaken. Echter, het was nu stoffen in een Test van het lichaam oliën met een hoog gehalte aan aromatische koolwaterstoffen, Minerale Olie en Aromatische Koolwaterstoffen – korte-MOAH – is bepaald. Om zekerheid te verschaffen over de vraag of de stof zelf is de oorzaak voor de hoge MOAH inhoud, test van Stiftung Warentest voor het eerst, andere lichaam oliën, crèmes, Baby care, lip verzorging, hair styling producten en aardolie gelei. Totaal 25 producten werden geselecteerd op basis van minerale olie. Het resultaat: Alle van hen zijn geladen met een kritische stoffen, sommige van die beschouwd worden als kankerverwekkend. De inhoud werd in het bereik van 0,005 tot 9 procent. Onder de onderzochte cosmetica merken zoals Dove, Labello, Bebe en Nivea. Hier kunt u leren welke producten zijn betrokken.

Lip care producten kan vooral problematisch

Een speciale risico van lip producten. U komt binnen via de mond direct in het lichaam van, toegepast, likte en opname door de mond. Vermoedelijk een vrouw lopen in het leven, bijvoorbeeld door de lippen van 3,5 kilo bevochtig lippenstift in je maag. Is: 78 procent van de duitse vrouwen het gebruik van lippenstift. De Tester, daarom adviseren producten van de natuurlijke cosmetica – hier, de minerale olie mag niet gebruikt worden.

Geen reden tot paniek

De Federal Institute for risk assessment (BfR) heeft ook onderzoek van verschillende cosmetica, spreekt van maximaal 5 procent van de MOAH inhoud. Op basis van de huidige kennis van de gezondheidsrisico ‘ s voor consumenten zijn vanuit het oogpunt van de BfR, door de opname van minerale oliën in cosmetica op de huid is onwaarschijnlijk. Een acuut gevaar voor de gezondheid is niet te verwachten – dit is de BfR in een verklaring.

Wat te letten bij de aankoop van cosmetica op moet letten

Als u wilt toch aan de veilige kant, gooi het in als u de aankoop van uw cosmetica met een uitzicht over de kleine lettertjes. Achter de volgende voorwaarden minerale olie: Cera Microcristallina, Ceresine, Minerale Olie, Ozokerite, Paraffine, Paraffinum Liquidum, Petrolatum is verborgen op de verpakking.

Hamburg-harburg, 26. Mei

Geef een reactie