Kan ik verjongen mijn immuunsysteem?

Alte Frau
Britse onderzoekers revolutionaire vooruitgang in de strijd tegen cellulaire veroudering zijn erin geslaagd om de Britse onderzoekers hebben opgedaan nieuwe inzichten in het verouderingsproces van ons immuun-cellen. Weet je de verbazende mogelijkheden van deze nieuwe inzichten.

Wanneer we ouder worden, verliezen ons immuunsysteem. Oudere mensen hebben meer kans te worden getroffen door infecties en kanker als een jongen. Voor onze vergrijzende samenleving, dure gevolgen: expert-schattingen suggereren dat het aantal van degenen die zorg in Duitsland zal stijgen in de komende 15 jaar met ongeveer een derde tot 3,3 miljoen.

Britse wetenschappers hebben nu al op zoek naar een manier om te voorkomen dat de verzwakking van het immuunsysteem op oudere leeftijd. Om dit te doen, ze studeerde in de chemische processen die zich voordoen in de veroudering van de immuuncellen in het bloed.

T-cellen van Het Immuunsysteem-leger van het lichaam

Er is een groep cellen in het bloed, die essentieel is voor de afweer van ons lichaam die verantwoordelijk zijn – de zogenaamde T-cellen. Uw taak is om te vechten tegen infecties. Elke Keer als u deze taak uitvoert, u delen. Maar met elke divisie, gebruiken ze meer, die uiteindelijk leidt tot dat ze niet meer kunnen delen. Het gevolg is een verslechtering van de immuunrespons.

De onderzoekers zijn nu in staat om de dader in de veroudering van de cellen – een molecuul genaamd p38 mitogen-activated protein kinase (p38 MAPK). Dit is een molecuul dat belemmert de T-cellen in de divisie. Door het blokkeren van p38 MAPK, de wetenschappers een grote stap in de strijd tegen cellulaire veroudering: je kan het tekenen van slijtage in de cel ongedaan te maken.

Nieuwe inzichten in de cel metabolisme

Tijdens hun onderzoek, de onderzoekers ontdekten dat de Blokkade had ook een positieve invloed op de stofwisseling van T-cellen. Dus ze konden bewijzen voor het eerst een verband tussen vergrijzing en de stofwisseling van de cel. U heeft gezocht voor de exacte verhouding van de twee factoren en in het geval van de mitochondriën, de zogenoemde energiecentrales van de cellen, te vinden. Mitochondriën spelen in de stofwisseling van cellen een belangrijke rol: ze zetten zuurstof in energie, en moet de cel te delen.

De wetenschappers ontdekten dat het aantal mitochondria in de T-druppels cellen als we ouder worden. Hoe ouder we worden, hoe slechter de stofwisseling in ons T-cellen en dus op de prestaties van ons immuunsysteem.

Jong blijven door middel van Dieet

Deze bevinding opent nieuwe mogelijkheden voor de geneeskunde, omdat de stofwisseling van de cellen beïnvloed wordt door onze voeding. De onderzoekers hopen om manieren te vinden om het dieet van oude mensen zo te veranderen dat het bevordert je cel metabolisme en tegelijkertijd de vergrijzing van de processen in de immuun cellen.

De sleutel tot een eeuwig jong immuunsysteem kan worden, daarom is een laag-koolhydraat dieet op oudere leeftijd. De reden is dat het stimuleert de vorming van nieuwe mitochondria.

Hamburg-harburg, 22. September 2014

Geef een reactie