Kan genezen van mijn tanden?

Harvard-Forschern gelang es im Laborversuch mithilfe eines speziellen Low-Power-Lasers, Stammzellen im Zahnmark so zu stimulieren, dass sich zerstörter Zahnschmelz regenerierte
De Harvard-onderzoekers zijn erin geslaagd om in het laboratorium te stimuleren met behulp van een speciale Low-Power laser stamcellen in de pulpa die vernietigd het glazuur op hun eigen kracht herstelt voor de eerste keer in geslaagd om onderzoekers met behulp van een zogenaamde Low-Power laser, het effect op de Groei van stamcellen. De laatste Harvard studie beschrijft de Regeneratie van het tandglazuur in het laboratorium experiment door Stimulatie van een bepaald Eiwit, de celopbouw in het lichaam regelt. In de toekomst deze techniek moet de huid toegepast om te helpen regenereren geboord tanden, te helen, te verjongen, of botbreuken, zonder de noodzaak voor een operatie is niet nodig.

Een team van onderzoekers aan de Harvard Universiteit, presenteerde onlangs in het tijdschrift Science Translational Medicine de nieuwe laser behandeling met een lage frequentie van de Laser, de groei eiwit van de stamcellen worden geactiveerd. Op deze manier, de wetenschappers die werken met Professor David J. Mooney, in de positie van de stam en stimuleert de cellen die de lichaamseigen weefsel regeneratie geactiveerd is geweest, een self-healing proces.

Tanden en kiezen niet het vormen van nieuw emaille

Specifiek, werden geboord in het laboratorium van de gaten in de kiezen van ratten. De volgende stap was in de beschadigde tand mark tandwortel, of tand zenuw tanden genoemd – met de Low-Power Laser bestraald, en vervolgens verzegeld. Twaalf weken later, met een speciale x-ray bleek dat het tandglazuur van de ratten onder de tangen bijna volledig geregenereerd.

In de studie, de onderzoekers beschreven niet alleen het technische gebruik van Low-Power laser, maar ook de exacte moleculaire mechanismen geactiveerd door bestraling stamcellen – een procedure die kan worden gebruikt voor andere medische gebieden. Daarnaast is Professor David J. Mooney benadrukt dat het technische aspect door de grote ervaring in het medische gebruik van lasers en niet-invasief, dat wil zeggen een Operatie gerelateerde – aard van de behandeling, de stamcellen-Stimulatie door de Lage Power Laser kan gemakkelijk worden in de klinische werking.

Lasers zijn al lange tijd gebruikt in de geneeskunde, in het bijzonder in de tandheelkunde. Maar het zou, volgens de onderzoekers, een belangrijke vooruitgang, als deze techniek zou leiden, in de toekomst, bijvoorbeeld, beschadigd of geboord tanden zouden niet langer moeten worden moeizaam vervangen, maar door de bestraling van de stamcellen in de tand mark te worden gebracht om te genezen door hun eigen kracht.

Laser technology biedt talloze therapeutische mogelijkheden

In verdere experimenten, het Team kunstmatig gekweekte weefsels onderzocht de moleculaire achtergrond van de Stimulatie van de weefsels en het tandglazuur door een lage dosis laser straling. De vraag op de voorgrond, wat gebeurt er in het weefsel en in het bijzonder als de laser-straling op de stam cellen aan.

De onderzoekers hebben ontdekt dat een bepaald Eiwit, in het bijzonder de growth factor Beta – 1 TGF-ß1-controleert het proces van de groei van cellen in het lichaam, maar dit kan worden opgewekt door de bestraling met de Low-Power van de Laser van de buitenkant. Dit molecuul is, volgens de onderzoekers in een cel van de stam, maar volwassen mensen zijn normaal in de Standby-modus. Het is alleen door de nauwkeurige Laser bestraling van het groei-effect in stamcellen, is weer geactiveerd.

De kunstmatige activering van de groei proces opent talloze mogelijkheden van therapie. Sinds de jaren 1960, hebben de onderzoekers steeds weer van de groei-bevorderende effecten, bijvoorbeeld op het gebied van de huidcellen, haren, of botten opleiding – in aansluiting met het medisch gebruik van laser technologie gemeld. De eerste onderzoeken bij de mens beginnen, volgens de verklaringen van de onderzoekers in de nabije toekomst.

Hamburg-harburg, 30. Mei 2014

Geef een reactie