Kan coma patiënten ons horen?

Eine Frau sitzt am Bett eines bewusstlosen Mannes
Neem een patiënt in Coma waar het is, wanneer wij met hen? De AMERIKAANSE onderzoekers zijn nu aan het onderzoekenKun je me horen? Dit is een vraag die waarschijnlijk veel van wanhopige familieleden aan het bed van een geliefde coma patiënten. Amerikaanse onderzoekers hebben nu in staat om u te beantwoorden.

Onderzoekers van de Northwestern Medicine en Hines VA Ziekenhuis wilde om uit te vinden in hun recente studie of de perceptie van de stemmen van de leden kunnen het proces versnellen van het herstel van coma patienten.

In het Experiment, leden van 15 mannen en vrouwen die met ernstige verwondingen aan zijn hoofd, in een coma of vegetatieve toestand. De patiënten werden gemiddeld 35 jaar oud en had hun verwondingen in de auto en de motorfiets aangetrokken tot ongevallen en Diefstallen. Aan het begin van de studie was verstreken sinds deze gebeurtenissen, met een gemiddelde van 70 dagen.

Video: Noordwest Geneeskunde en Hines VA Ziekenhuis

Reactie tests met de coma-patiënten

De onderzoekers voor het eerst getest door middel van MRI (magnetic resonance imaging), ongeacht of de patiënten toonden reacties op geluiden en gebeurtenissen, zoals, bijvoorbeeld, de kamer van een Persoon of de verklaring van de ogen te openen.

Vervolgens worden de families van de vrijwilligers kwam samen met een therapeut, en de verhalen leren, je zou vertellen aan de patiënt. Het zou een bruiloft of een speciaal uitje met de familie, zegt de studie auteur Theresa Pape. Het moest iets wat ze zou onthouden, en moesten we brengen de verhalen tot leven met de uitbeelding van gevoelens, temperatuur en beweging. Familieleden beschreven, zoals de reizen lucht wordt gepompt in het hoofd van de patiënt, als hij reed in een auto met het dak open, of de koude lucht in zijn gezicht, want hij reed op de skipiste naar beneden.

De leden van de coma-patiënten vertellen verhalen

Nu hebben wetenschappers gemaakt van audio-tapes, waarop de leden vertelde elke coma patiënten ten minste acht verhalen en hem met zijn naam huisdier.

In de volgende zes weken, de onderzoekers alle patiënten speelden vier keer per dag gedurende tien minuten voor de banden. MRI studies is gebleken dat de bekende stemmen van de opgeroepen reacties in de hersenen van de proefpersonen.

Na het verstrijken van de termijn van zes weken, de artsen testjes uit het begin van de studie. Het resultaat: De hersenen van de patiënten actief waren en ze waren in staat om beter onderscheid te maken tussen de relevante geluiden (een menselijke stem) en relevant (het luiden van een bel).

Coma-patiënten te communiceren opnieuw

In het dagelijks leven, de proefpersonen reageerden sterker nu aan uw omgeving. Theresa Pape: Als ik tikte je op de schouder, en zij wendde zich plotseling tot mij. Sommige onderwerpen zeer grote vooruitgang geboekt, en werden dan ook in staat om te communiceren met hun omgeving.

De opleidingsdirecteur, de tarieven van de kin dus, om te spreken in overeenstemming met coma-patiënten, om hen te vertellen van verhalen uit het verleden en de mooie herinneringen met alle Details te ontwaken. Want zelfs als de vooruitgang is niet onmiddellijk zichtbaar: coma patiënten kunnen met de stemmen van hun leden – en zij zullen u helpen sneller in hun leven.

Hamburg-harburg, 26. Januari

Geef een reactie