Kan baarden echt gezond?

Bart
Bepaalde bacteriën in de Bart doden van resistente ziektekiemen, toont een huidige Britse ExperimentAuf de zoektocht naar nieuwe antibiotica, onderzoekers gaan nieuwe manieren. Waar waren ze nu in staat om te vinden, het is moeilijk te geloven: in de baarden van de mannen. Dit betekent dat Bart-makers gezonder?

Baarden zijn een Speeltuin voor de bacteriën als het resultaat van een experiment dat resulteerde in 2015 veroorzaakt opschudding was. Een nieuwe studie suggereert dat een baard nu een zucht van opluchting, omdat het laat zien dat dit precies kan nuttig zijn, volgens welke een bepaalde soorten Bacteriën, die doodt schadelijke bacteriën die leven in de baarden van de mannen.

In de in de Journal of Hospital Infection, gepubliceerd onderzoek, wetenschappers bacteriën monsters nam van de gezichten 408 van de mannelijke medewerkers Ziekenhuis – een aantal van hen met Baard, anderen zonder. Het resultaat van het laboratoriumonderzoek dat je verrast: In de gezichten van de geschoren mannen, bacteriën van de stam van MRSA (methicilline of multi-resistente Staphylococcus aureus), waren er drie keer zo vaak voor als in het geval van een baard onderwerpen. Deze bacterie kan de oorzaak in immuungecompromitteerde personen tot ernstige infecties. Het Probleem is dat het bestand is tegen veel antibiotica.

Waarom leven een minder gevaarlijke bacteriën in de baarden?

De verschillen in de bacteriële kolonisatie van de gezichten van de vermelde studie dirigent, zodat de minimale schaafwonden veroorzaakt tijdens het Scheren, dat bevorderlijk is voor Bacteriën build-up.

Echter, het Team van de BBC Show ‘geloof mij, ik ben een Dokter heeft een andere verklaring: ze namen monsters van de baarden van verschillende mannen en opgestuurd naar een laboratorium om het in bacteriën te onderzoeken. Er zijn meer dan 100 verschillende soorten bacteriën werden geïdentificeerd. Maar de onderzoekers ontdekten nog iets anders: Een specifieke bacterie wordt gedood andere soorten. Het was een ondersoort van de soort Staphylococcus epidermidis, die plaatsvindt op de huid en slijmvliezen van de mens.

De wetenschappers geïsoleerd van de bacterie, en het is in contact gebracht met de E. coli bacterie, die kan leiden tot infecties van de urinewegen. In het proces waren ze in staat om te observeren hoe de Baard-bacteriën gedood deze ziektekiemen.

Er zal binnenkort een Baard antibioticum?

Hebt ontdekt, de laboranten, in opdracht van de BBC, een nieuw antibioticum? In feite, u van plan bent volgens de informatie van de zender, om het gebied te onderzoeken. Maar, zoals hij zegt in de BBC-reportage: ‘Een nieuw antibioticum te behandelen en te testen is zo duur en heeft een klein succes, dat het uiterst onwaarschijnlijk is dat Artsen voorschrijven in de volgende keer Bartizillin (…).

Of het nu van de baarden-afgeleide bacterie is een nieuw ontdekte ondersoort, of dat dit al bekend was, wordt niet vermeld in de BBC-reportage.

Een Baard maakt mensen gezonder?

Of een Baard beschermt mannen tegen een infectie, zijn niet in staat om te verduidelijken deze kleine experimenten. Het is echter onwaarschijnlijk, zoals hij gedekt, eerste, slechts een beperkt lichaam oppervlak, en ten tweede, in het lichaam van een gezond persoon hebben meestal al multi-resistente kiemen van het leven, die geen kwaad doen, zolang het immuunsysteem wordt verzwakt. Of deze bacteriën worden gedood in het gebied van de baard, heeft waarschijnlijk te maken voor de gezondheid van de mens, geen verschil.

Hamburg, 21. Januari

Geef een reactie