Jonge rokers hebben een verhoogde kans op een hartaanval

Bijna iedereen weet het: Roken verhoogt het risico op een hartaanval. Een nieuwe studie toont aan, in het bijzonder voor jonge rokers onder de leeftijd van 50 jaar. Deze hebben te lijden, dus een maximaal acht maal hoger risico op een hartaanval dan oudere rokers.

Roken is één van de grootste health zonden: Die roken het risico op longkanker en andere kankers, maar daarnaast een aantal andere levensbedreigende ziekten. Dit hartaanval voorzien van een beroerte en COPD. Tot dusver werd ervan uitgegaan dat met toenemende leeftijd, en de zogenaamde Pack Jaar ook het risico verhoogd te kampen met dezelfde of meer van deze ziekten, vaak met fatale afloop. Een nieuwe studie heeft nu aangetoond, maar ten minste het hart aanval, met name jongere rokers veel meer risico dan eerder gedacht.

Ex-rokers en niet-rokers in het voordeel

In de Britse studie aan de South Yorkshire Cardiothoracale centrum 1.727 volwassenen werden opgenomen die in de Revalidatie na een zware hartaanval, genaamd STEMI,. Bijna de helft van hen waren op het moment van het onderzoek, rokers, 27% Ex-rokers en een kwart bestond uit een leven-lang-niet-rokers. De onderzoekers vergeleken deze gegevens met andere statistische bevolkingsgegevens van het district, South Yorkshire en kreeg een duidelijk resultaat: De rokers hebben een 3 maal hogere kans voor een ernstige hartaanval als de Ex-rokers en niet-rokers. Ook, drie keer zo hoog ziekten bij rokers is het risico voor de perifere vaten. Wat vonden de onderzoekers echter bijzonder ongewoon, werd een verhoogde kans op een hartaanval, vooral bij jongere rokers.

Jonge rokers: een 8,5-voudig verhoogd risico voor hartaanval

Het hoogste risico op een ernstige hartaanval gehad, van alle dingen, die rokers die jonger waren dan 50 jaar. Uw risico is up-to-8.5-maal hoger dan die van de Ex-rokers en niet-rokers. Het risico, zo bleek, verminderd met de inverse van de leeftijd: De oudere, de onderste. Dus het risico is, bijvoorbeeld in het geval van volwassen rokers in de leeftijd van 50-65 jaar en tot vijf maal hoger dan die van de controle groep, terwijl het 65-jarige rokers drie keer zo hoog.

VIDEO: Dit gebeurt in het lichaam, om te roken als je stopt

Geef een reactie