Je zegt dat je een dokter … ?

Ärzte helfen gerne weiter bei gesundheitlichen Fragen, z. B. ob eine HPV-Impfung
Artsen helpen u met gezondheid problemen, zoals de vraag of een HPV-vaccinatie beschermt tegen baarmoederhalskanker of kanker of als gevolg van Stress maagzweren kan optreden krijg ik Stress een maagzweer? Hoe kan ik het verwijderen van oorsmeer is de beste? Hier leert u alles wat u wilde weten patiënten van Artsen.

In het geval van de artsen, die elk één wordt gek van de Raad. Niet alleen patiënten in de praktijk, maar ook met vrienden en Kennissen, in de hoop op tips voor uw gezondheid. Hier moeten de Artsen in staat zijn om de vragen te beantwoorden die u het vaakst onder het Motto vertel het mij, bent u een dokter?.

De Gynaecoloog

Moet ik gaan voor mammografie Screening?

Dr. Hans-Joachim Koubenec, Berlijn: ik zou alleen gaan als ik, hadden een verhoogd risico van borstkanker. Anders, de Screening heeft een lage hit rate. Er zijn veel vals-positieve bevindingen: als gevolg, vrouwen zijn übertherapiert, en kan zelfs leiden tot een onnodige borstoperatie. Regelmatig alleen de vrouwen moeten maken van een Screening, bijvoorbeeld een verhoogd familiair risico op borstkanker, of zelfs borstkanker.

De Kinderen van de Dokter

Moet ik laat mijn dochter tegen HPV-vaccinatie?

Michael Friedl, Heidelberg: ik adviseer mijn patiënten. Deze vaccinatie beschermt tegen baarmoederhalskanker. Of u daadwerkelijk kunt doen, tot de dag van vandaag. Maar het is riskant. Na deze vaccinatie kwam te doden die nog in het duister. Een verbinding kan niet worden uitgesloten.

De Gastroentereologe

Ik krijg Stress een maagzweer?

Prof. Dr. Ahmed Madisch, Klinikum Hannover: Nee. Voor 80 procent van alle maagzweren is de bacterie Helicobacter pylori is verantwoordelijk. Zelfs als niet iedereen die besmet is met de kiem, krijgt automatisch een maagzweer. Net als Roken en regelmatige inname van pijnstillers zoals Aspirine kan de aanval van de beschermende mantel van het maagslijmvlies.

De KNO-arts

Hoe kan ik het verwijderen van oorsmeer is de beste?

Dr. Christoph Schlegel-Wagner, Luzern: De gehoorgang reinigt zich normaal gesproken. Toch, het komt soms naar oordopjes. Met een wattenstaafje, dit kan niet worden verwijderd. In tegendeel, Het duwt hem naar binnen, dus bevordert ontstekingen en pijn in het uiterste geval, zelfs het trommelvlies. Een graft met een spoeling met de KNO-arts te laten verwijderen.

De Dermatoloog

Hoe vaak moet ik naar de skin cancer screening?

Dr. Gisela Delventhal, Hamburg: De Voorzorg-studie is betaald om de twee jaar door de verzekering van de gezondheid: Dit is zeldzaam. Ik zou gaan minstens één keer per jaar een Preventief onderzoek of zelfs twee keer per jaar. Die merkte een veranderende moedervlek, het zou duidelijk moeten zijn in ieder geval zeer snel naar een arts.

De Dokter

Harm computer werken op mijn ogen?

Prof. dr. Detlef Uthoff, eye clinic Bellevue, Kiel: De PC zelf niet schadelijk, maar het lange Staren naar de schermen. Te knipperen vaak genoeg. Als een resultaat, het oog is niet voldoende geleverd met tranen en droogt uit. Kunsttranen kunnen verlichting geven.

De Pijn Specialist

Wat is de beste behandeling voor migraine?

Dr. Hartmut Göbel, Kiel: Velen weten niet dat een onregelmatig slaap-toepassing-Waak ritme, maar ook een systematische zich te Houden aan de maaltijden als de belangrijkste trigger. Daarom is een gestructureerde dagelijkse routine aanvallen kunnen worden voorkomen. In het geval van frequente aanvallen, adviseer ik receptplichtige producten, voor de preventie. Bijvoorbeeld, Metoprolol, flunarizine, of Valproinat. Deze middelen moeten toegediend worden genomen met het oog op het verminderen van het aantal aanvallen.

De Leeftijd Specialist

Het is gezonder om te kijken naar de leeftijd van zijn gewicht?

PD Dr. Rupert Püllen, Frankfurt Diakonia klinieken: In de afgelopen jaren, een slanke lijn gezonder kunnen worden: In de leeftijd van rijk voedsel te verhogen en iets te zwaar maar de kracht van de weerstand tegen vele ziekten. De cholesterol waarde, je nodig hebt om op de leeftijd van 80 jaar, geen Zorgen meer.

De Huisarts

Moet ik als man een PSA-Test op prostaatkanker?

Dr. Michael Fritz, Viersen: ik zou nooit verlaten zonder een goede reden, bijvoorbeeld een PSA-Test. Hij is zeer onnauwkeurig is: Twee derde van alle mannen, wier bloed heeft een verhoogd niveau van PSA, geen prostaat kanker. Voor de operatie na de vals-positieve diagnoses, veel mensen onnodig aan. Slechts 10 procent van de geopereerde patiënten een voordeel. Bijna 30 procent van de operatie incontinent. Tussen de 20 en 80 procent zelfs impotent.

De Tandarts

Wat hiaten in de tanden beter: brug of implantaat?

Dr. Goran Bajic, Hamburg: Een implantaat heeft een aantal voordelen. In tegenstelling tot de conventionele bruggen moeten worden geschuurd om ervoor te zorgen geen tanden. Een ander voordeel is dat de implantaten leiden tot het Kauwen druk op het bot van de kaak. Als een resultaat, hij beweegt niet terug, als het kan gebeuren in bruggen, soms niet. Niet ingesteld diabetici en zware rokers, zou ik adviseren, echter, om een brug – implantaten groeien niet zo goed.

De Reumatoloog

Het helpt bij reumatoïde Artritis, in feite, om zich te onthouden van het eten van vlees?

Prof. dr. Gerd R. Burmester, Charité Berlijn: tot nu Toe is geen onderzoek was in staat om aan te tonen dat het afzien van vlees in het geval van Artritis, en helpt. Een medische Gebruik van het zogenaamde Mediterrane dieet, dat voornamelijk bestaat uit fruit, vis, olijfolie en weinig rood vlees. Ook matige wijnconsumptie kunnen een positief effect hebben.

De Orthopeed

Mijn dokter raadt me aan om knie-artrose met een kunstgewricht. Ik heb het echt nodig om dit te doen?

Prof. dr. Carsten Perka, Charité Berlijn: kan de verlichting van het Lijden. In mijn ervaring, OPs worden aanbevolen soms echter te vroeg, als ze kunnen worden voor de arts om financieel zeer lucratief zijn. Ongeveer 20 procent van de patiënten, volgens de statistieken nog steeds problemen hebben met de knie. Mijn aanbeveling is om in ieder geval twee van de arts van mening is.

De Cardioloog

Ik heb ‘ s morgens hoofdpijn. Het is de bloeddruk?

Dr. Thomas steen, een diagnostisch centrum Fleetinsel van Hamburg: Terwijl nek spanningen als gevolg van onjuist kan zijn achter de rug, maar ook ernstige cardiovasculaire problemen. Ik adviseer een cardiological onderzoek.

Geef een reactie