Je kent het gevoel van de regen? – De waarheid over de gevoeligheid van het weer

Wetter fühlen
Elke tweede duitse vorderingen te voelen van het weer. Wetenschappelijke gevoeligheid voor het weer is zeer omstreden. De praktijk Vita vertelt u wat het is om een gevoel voor de weather-gevoeligheid is een medisch fenomeen – wanneer een specialist kringen omstreden. Iedere tweede duitser aan de andere kant, om het weer te voelen. Studies tonen aan: in het Bijzonder, vrouwen en oude mensen worden getroffen. Wat schommels in de zin van het weer, en het weer?

Het weer is een gevoel dat ieder mens. Of het nu warm, koud, vochtig of juist droog, het lichaam reageert altijd op het weer. Nog steeds, deskundigen debatteren over de vraag of bepaalde symptomen kunnen worden veroorzaakt door weersinvloeden of verhoogd. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen weersgevoeligheid (met betrekking tot gezonde mensen, bijvoorbeeld, alleen omdat van een weersverandering hoofdpijn) en weersgevoeligheid (betrrifft mensen met reeds bestaande aandoeningen, zoals artrose, waarvan de symptomen verergeren als gevolg van de weersomstandigheden).

Gevoelens zijn altijd subjectief

Mensen voelen het weer, maar of je het gevoel zo wetterfühlig – in de zin van een symptomatische Slecht als gevolg van bepaalde weersomstandigheden – wetenschappelijk moeilijk uit te leggen. Studies tonen aan dat Wanneer bepaalde symptomen optreden, waarvoor er geen voor de hand liggende oorzaken, een persoon is op zoek naar volgens een verklaring, en omdat het weer is een factor die een rol speelt.

Niettemin, 54 procent van de Duitsers gelooft in wetterfühlig niet op de set, alleen in haar verbeelding. Symptomen zoals vermoeidheid, futloosheid, concentratie – en slaapstoornissen, evenals het hoofd en het litteken pijn zijn statistisch met het weer voelen. Echter, als de medisch verklaard?

Wetterfühlig vrouwen en oude mensen

Als mensen niet weer gevoelig de gevoeligheid weer van een Overreactie van het autonome zenuwstelsel, het weer dynamiek, in het bijzonder veranderingen in het weer. Hoe sterker en sneller de veranderingen van het weer, des te groter de impact op kwetsbare mensen, vertelt Christina Koppe, drogisterijen, meteoroloog bij de duitse dienst van het weer in Freiburg.

Verantwoordelijk van de luchtdruk, maar een zogenaamde air mass exchange, maar is het niet. Het menselijk lichaam is weergegeven in het geval van weersgevoeligheid van de klimatologische omstandigheden, de eerste van alle, overweldigd en vereist meer energie en tijd aan te passen. Specifiek, vernauwing in de klimatologische koud, de bloedvaten en de bloeddruk wijziging is het verhogen van het risico voor hart-aanvallen, trombose en beroertes. In het geval van een klimatologische afkoeling wijzigingen in de aderen zich verwijden. Omdat het hart moet nu meer bloed pompen door het lichaam te lijden, in het bijzonder voor mensen met lage bloeddruk: hoofdpijn, duizeligheid, epileptische aanvallen, en litteken pijn.

De gevoeligheid voor weersomstandigheden, daarom is medisch heel detecteerbaar. Studies tonen ook aan dat vrouwen en oude mensen werden getroffen door beide groepen, statistisch gezien, de meest voorkomende van lage bloeddruk – gevoeligheid van het weer te lijden.

Hamburg-harburg, 30. Juni 2014

Geef een reactie