Ik hoor stemmen – ben ik schizofreen?

Frau hört Stimmen
Amerikaanse wetenschappers hebben nu aangetoond in een studie: Die hoort stemmen, hoeft niet te betekenen ziek seinWas het, wanneer mensen stemmen horen? Hoe voelt het voor de slachtoffers en suggereert dat het altijd op een psychische stoornis? Een huidige studie verduidelijkt deze problemen voor het eerst in Detail.

Voor hun studie, de wetenschappers ondervraagd over de Britse Universiteit van Durham en de VS, Stanford University, 153 mensen, de informatie, de stemmen te horen – dit verwijst naar de akoestische waarneming van woorden, behandeld door de Betrokken persoon.

Stemmen in het hoofd: Dus je kunt horen en voelen

In de analyse van de antwoorden was, ten eerste, dat het niet alleen mensen met een psychiatrische aandoening, zoals schizofrenie stemmen te horen in 26 van de onderwerpen, geen diagnose was gesteld.

Daarnaast zijn de onderzoekers maakten de volgende opmerkingen:

  • De meerderheid van de proefpersonen (81 procent) beweerde te horen van meerdere stemmen.
  • 70 procent in staat waren om de stemmen zijn ook verschillende karakters.
  • Voor 45 procent van de betrokkene, de ‘stemmen in het hoofd niet geluisterd naar net zoals de echte stemmen, maar als denkbeeldig woorden, of als een mengsel van imaginaire en reële waargenomen woorden.
  • 66 procent van de patiënten aangegeven dat ze het gevoel hadden de stemmen fysiek, door de warmte of tintelingen in de handen en voeten.
  • Stemmen die ging met fysieke symptomen, meer kans hebben om beledigend of bedreigend zijn, en in sommige gevallen in verband gebracht met trauma in het verleden.
  • De meerderheid van de Getroffen bijbehorende angst, Stress en depressie met het Horen van de stem, maar 31 procent zei te verbinden positieve gevoelens.

Wanneer begint een psychische stoornis?

Experts schatten dat tot 15 procent van alle volwassenen luisteren op een bepaald punt stemmen in je leven. Dit moet worden klassieke psychiatrische stoornissen – het verschijnsel, bijvoorbeeld, kan ook worden veroorzaakt door medicatie-intolerantie of afhankelijkheid van alcohol. Als een waarschuwing van een psychische stoornis deskundigen op te roepen common droeg percepties, die lijken zo echt, dat mensen zich niet meer onderscheiden van de werkelijkheid.

Een constante behoefte om te tellen, de auto ‘ s voelen de sleutel in uw zak, of te begroeten iedere hond, Ook in het geval van dwangmatig gedrag, de grens tussen normale gewoonte en een stoornis is vaak niet gemakkelijk te leren, hoe de experts het classificeren van zulke grensgevallen.

Hamburg-harburg, 11. Maart

Geef een reactie