Ibuprofen – De 10 meest gestelde vragen

De werkzame stof Ibuprofen bijna iedereen is bekend met, want het is de best-selling, over-the-counter pijn werkzame stof in Duitsland. Reden genoeg om te kijken naar het actieve bestanddeel.

Onze deskundige Prof. Dr. Hartmut Göbel, specialist in de neurologie, de speciale pijn therapie van de pijn kliniek in Kiel, antwoordde Ibuprofen de tien meest voorkomende vragen over het actieve bestanddeel.

Terwijl het nemen van Ibuprofen?

Het werkzame bestanddeel, Ibuprofen wordt het meest gebruikt als pijnstiller. Zowel in het geval van hoofdpijn, menstruatiepijn, maar ook in het geval van pijn in de gewrichten, Ibuprofen wordt gebruikt. Ibuprofen heeft de eigenschap dat het medicijn niet alleen verlicht de pijn, maar ook ontsteking te verminderen en zelfs koorts kan verlagen. De werkzame stof is gebruikt, bijvoorbeeld, zelfs na de zogenaamde ablatie (cardiale katheter-OPs), mogelijke ontsteking van het hart te voorkomen.

De geneesmiddelen is over het algemeen goed verdragen, dat is de reden waarom Ibuprofen is ook de best-selling, over-the-counter pijn-de werkzame stof in Duitsland.

Hoe werkt Ibuprofen?

Het werkzame bestanddeel, Ibuprofen is een zogenaamde niet-steroïdale ontstekingsremmer/pijnstiller (nsaid ‘ s), zoals bijvoorbeeld Diclofenac, of ASA (acetylsalicylzuur). Nsaid ‘ s handelen alle volgens hetzelfde principe: ze remmen bepaalde weefsel hormonen, de aanwijzing van een arts als prostaglandines. Deze prostaglandines spelen een Centrale rol in de regulatie van inflammatoire processen, en dus de pijn-productie. Simpel gezegd, De Formule van Ibuprofen is: minder prostaglandines = minder pijn en minder ontstekingen.

Frau mit Unterleibsschmerzen

Niet alleen in het hoofd maar ook in abdominale pijn Ibuprofen is een populaire pijn drug

Wat is de hoeveelheid/dosis Ibuprofen is gevaarlijk?

De maximale aanbevolen dagelijkse dosis van de werkzame stof Ibuprofen is 1200 mg. Dit komt overeen met een dosis voor zelf-medicatie is toegestaan. Mogelijk is, mag deze waarde niet worden overschreden. Toch moet men zeggen duidelijk dat de aanbevolen dagelijkse dosis is gericht op een gemiddeld gewicht van 70 kg. Dienovereenkomstig, 400 mg Ibuprofen effectief zullen zijn in een 200 cm lang en 100 kilo zwaar zijn mensen anders dan in een op 150 cm klein en 48 kg Persoon. Hier kunt u de individuele geval wordt altijd rekening gehouden. Die op de hoogte is van de voorafgaand aan het nemen van een dosering van Ibuprofen niet zeker weet, vraag, omwille van de veiligheid, weer, zijn arts of apotheker.

Er zijn echter ook patiënten bij wie twee keer de dagelijkse dosis, d.w.z. dat, 2400 mg, voor de behandeling nodig is. Dit is echter alleen onder medisch toezicht. Geen enkele Patiënt moet voorschrijven, wordt dit bedrag door de hand, omdat het risico te lijden bij deze dosis een beroerte, hartaanval of andere hart-en vaatziekten, stijgt snel.

Kortom, pijnstillers mag niet worden meegenomen – zelfs als ze beschikbaar zijn over de toonbank en op de toegelaten dagelijkse dosis worden genomen – in het geval van een zelf-medicatie langer dan vier dagen aan een stuk.

Een maag bescherming Ibuprofen is het nodig?

Iedereen die hoofdpijn heeft en dat is de reden waarom een pijn pil met de werkzame stof Ibuprofen neemt, hoeft niet noodzakelijkerwijs een maag bescherming. Het is echter anders, wanneer de werkzame geneesmiddel moet worden genomen over een langere duur van de behandeling.

Prof. Dr. Hartmut Göbel

Deskundige, Prof. Dr. Göbel: Hoe snel Ibuprofen werkt, is afhankelijk van de samenstelling van de tablet, en het gewicht van de patiënt.

Alle pijnstillers, de actieve ingrediënten niet het tellen van de zogenaamde steroïdale anti-inflammatoire Geneesmiddelen (nsaid ‘ s), kan zich voordoen bij langdurige inname diarree, maagpijn, Misselijkheid, in het ergste geval zelfs bloeden of zweren. Dit is omdat in het geval van de remming van de zogenaamde prostaglandines, de maag slijmvlies bescherming tegen het maagzuur te verliezen. Dus, de maag pijn kan optreden. Maar het is genomen naast een Maag beschermer, wordt verminderd door het toedienen van deze medicatie, het agressieve maagzuur, zodat het maagslijmvlies wordt aangevallen. De meeste remmers zijn het verpompen van deze zogenaamde Proton, zoals pantoprazol of omeprazole voor u werd voorgeschreven.

U kunt het nemen van Ibuprofen tijdens de zwangerschap?

Ernstige aandoeningen, zoals reuma, moet natuurlijk worden behandeld in de zwangerschap. Maar in principe, op het einde van de moeder zijn van toepassing voor elk van de risico-batenanalyse. Geen kwestie welk type van medicatie is, wordt u tijdens de zwangerschap moet altijd alleen worden gedaan na overleg met de arts.

Volgens eerdere studies, kan worden naar het tweede derde van de zwangerschap wordt de werkzame stof Ibuprofen, tijdelijk, en na overleg met de behandelend arts toegepast. In het laatste derde van de zwangerschap van de geneesmiddelen van de groep nsaid ‘ s, niet aan te raden, maar absoluut, omdat het ongeboren kind kunnen schaden.

Kunt u het nemen van Ibuprofen op een lege maag?

Ibuprofen producten kunnen worden genomen op een lege maag, maar altijd met een grote slok water, omdat anders de maag slijmvlies is zeer gespannen. Voor de effectiviteit van het geneesmiddel, het is eigenlijk het beste om de tablet, als je geen voedsel in de maag. De reden voor dit Is ingeslikt de drug samen met voedsel vertraagd drug absorptie in het lichaam. Ibuprofen kan het werk beter en sneller als de maag leeg is.

Hoe snel Ibuprofen werkt?

Hoe snel is een farmaceutisch werkzame stof is afhankelijk van verschillende factoren die invloed kunnen hebben op het optreden van het effect, zoals de samenstelling van de tablet, het gewicht van de patiënt, of de Patiënt neemt de tablet op een lege maag of niet, of het is met hem een gewisserer gewenning effect in het geval van frequente pil te nemen, enz.

In het Algemeen kunnen we zeggen, echter, dat Ibuprofen is meestal een zeer snel, en na ongeveer 30 – 45 minuten, een verbetering van de symptomen optreedt.

Wanneer is Ibuprofen een recept geneesmiddel?

Medicijnen met de werkzame stof Ibuprofen van een dosering van 600 mg per tablet een recept nodig. Tabletten met een actieve bestanddeel inhoud van 400 mg zijn beschikbaar over-the-counter verkrijgbaar in de apotheek. Hetzelfde geldt ook voor gels, crèmes en zalven, zetpillen, of zelfs voor sommige kinderen is de sappen, die worden gebruikt voor de behandeling van acute pijn of om Koorts te verlagen, en een actieve bestanddeel inhoud van 400 mg.

Ab einem Wirkstoffgehalt von 600 mg ist Ibuprofen verschreibungspflichtig

Vanuit een actieve bestanddeel inhoud van 600 mg Ibuprofen is op recept

Wat werkt beter: Ibuprofen of Paracetamol?

Zowel Ibuprofen en Paracetamol is om te handelen op hun eigen manier. De inname van deze geneeskrachtige stoffen is altijd wat voor soort pijn is aanwezig. Paracetamol is beschikbaar voor zowel verkoudheid als de hoofdpijn erg populair. Een ander voordeel is dat baby ‘ s kan Paracetamol voor u werd voorgeschreven. Ibuprofen moet geen kinderen nemen voor slechts zes maanden, volgens medisch voorschrift. Uitgebreide internationale epidemiologische studies duiden er echter het vermoeden dat de inname van Paracetamol tijdens de zwangerschap en in de vroege Kindertijd zijn op een verhoogd risico van de kinderen, de ontwikkeling van Astma later in het leven. De studies hebben aangetoond dat Paracetamol heeft een effect op de ontwikkeling van het foetale stamcellen van de lever. Deze zijn belangrijk voor de ontwikkeling van het immuunsysteem. Een storing kan invloed hebben op het immuunsysteem later in het leven negatief. Dit mechanisme zou kunnen verklaren waarom kinderen waarvan de moeder tijdens de zwangerschap Paracetamol, later in hun leven meer kans op allergieën en Astma. Paracetamol is verhoogd tijdens de zwangerschap, volgens nieuwe studies in kinderen, echter, het risico voor moeilijk ernstige ontwikkelings-stoornissen, attention-deficit/Hyperactivity disorder (ADHD) en hyperactiviteit syndroom (HEEFT). Kinderen die geboren zijn vóór de geboorte met Paracetamol in contact komen, hebben een aanzienlijke neurale ontwikkeling stoornis drie jaar na de geboorte. Omdat het actieve ingrediënt kan schadelijk in hoge doses, de lever-of nierfunctie heeft noodzakelijkerwijs worden op de juiste dosering is genomen. Ibuprofen heeft echter het voordeel dat de drug heeft zowel een pijnstillende, koortswerende en ontstekingsremmende. Daarnaast is deze drug veroorzaakt schade aan de lever en niet van de nieren, zoals Paracetamol.

Wanneer is Ibuprofen wordt afgebroken in het lichaam?

Ibuprofen in de dosis van 400 mg een halfwaardetijd van ongeveer 2-3 uur. Hij wordt aldus verminderd, in deze tijd, klaar voor de helft. Dit betekent echter niet, dat het effect verdwijnt na twee uur, onmiddellijk. De werkzame stof zich ophoopt in de ontstoken weefsels en in de gewrichten, en kan weerklinken. Hoe lang het lichaam te metaboliseren van de drug, van persoon tot persoon verschillend. Om deze reden is een dosis van 400 mg in het geval van een 190 cm lange mensen, ook, in tegenstelling tot in het geval van een 160 cm Persoon. In het Algemeen kunnen we alleen maar zeggen dat het werkzame bestanddeel is teruggebracht tot ongeveer tweederde via de nieren, en een derde op de lever.

Geef een reactie