Hondsdolheid: in 1863, Louis Pasteur ontdekt

Louis Pasteur identifizierte den Tollwut-Erreger – den Rabies-Virus
Louis Pasteur geïdentificeerd de hondsdolheid pathogeen – Rabies-Virus. De kleine Joseph Meister was negen jaar oud toen hij in juli 1885, een dolle hond beet. Een zeker doodvonnis, want tegen rabiës (hondsdolheid) in die tijd was er geen effectieve behandeling. De franse chemicus Louis Pasteur heeft niet wilt accepteren.

Als vroeg als in 1880 had hij vastgesteld dat het Rabiës Virus als verwekker van hondsdolheid, en sindsdien in dierlijke studies na een vaccin wordt gezocht. Joseph Meister werd veroorzaakt 60 uur na de hond een aanval op de beroemde Pasteur, en 6. Juli 1885 was hij de eerste mens, werd ingeënt met het nieuw ontwikkelde vaccin tegen hondsdolheid op Joseph overleefd! De ontwikkeling van de vaccinatie tegen rabiës (hondsdolheid) is de grootste medische kracht van Louis Pasteur ‘ s, maar niet de enige. In 1877, Pasteur ontdekt had was de antrax ziekteverwekker. In 1863 is hij de uitvinder van de methode werd voor het eerst toegepast, praktisch: de pasteurisatie. Voor de food-industrie, deze techniek wordt nog steeds onmisbaar. De onderzoekers hadden ontdekt dat micro-organismen die zijn Beschadigd, kunnen worden gedood door verhitting van kort tot een temperatuur van ongeveer 60 graden.

Pasteuriseren

Sinds 1863 is het proces van pasteuriseren is ontwikkeld. Tegenwoordig, melk producten zijn gepasteuriseerd door de melk verwarmd gedurende ongeveer 15 seconden op een temperatuur van ongeveer 80 graden Celsius en dan onmiddellijk onder de 10 graden is afgekoeld. Op hetzelfde moment, de melk wordt gehomogeniseerd vandaag, meestal a: Hier worden de vetbolletjes worden verkleind, zodat de melk niet kan worden makkelijker verteerd scheidt.

Onderzoek in plaats van de slaap

Werd geboren Louis Pasteur, op 27 oktober. In December 1822, de zoon van een Leerlooier. Hij groeide op in armoedige omstandigheden. In de school, hij was slechts een gemiddelde, en ook in de chemie, zijn latere onderzoek in het gebied, bood hij slechts een bescheiden voordelen. In plaats daarvan was hij geïnteresseerd in het schilderij, gemaakt van krijt en houtskool portretten van zijn vrienden. Hij graag zou hebben schilder worden, maar studeerde natuurkunde en scheikunde. Hij behaalde zijn doctoraat in 1847 in de onderwerpen.
Twee jaar later werd hij benoemd tot Hoogleraar chemie aan de Universiteit van Straatsburg. Hier ontmoette hij zijn toekomstige vrouw Marie Laurent, de dochter van de rector van de Universiteit. Uit het huwelijk zijn vijf kinderen geboren. Echter, de twee jongste dochters stierf aan de tyfus. Ondanks dit Noodlot Pasteur werkte van vroeg tot laat; moet hij slapen en vond het vervelend en afleidend. In 1867 werd hij Hoogleraar chemie aan de franse Elite-Universiteit, de Sorbonne in Parijs. Pasteur was op de top van zijn succes, hij werd op 19. In oktober 1874, van een beroerte gehad heeft. De linker helft van het lichaam werd verlamd. Niettemin zette hij zijn onderzoek en werd beschouwd in Frankrijk als een nationale held. Een research center (Institut Pasteur), opgericht te eren. 28. September 1895, Louis Pasteur overleed in de buurt van Parijs aan de gevolgen van een tweede beroerte

Bron: een week vandaag, 50/2008

Geef een reactie