Hoe gezond is rode wijn echt is?

Rotwein ist gesund
Dat rode wijn een positief effect heeft op de gezondheid van de mens, blijft onbetwist – dat is, ongeacht van de hoeveelheid Resveratrol. (Prof. Dr. Dr. Hans-Georg Joost), Een onderzoek van de Johns Hopkins University School of Medicine in Baltimore onlangs toonden aan dat rode wijn bevat de werkzame stof Resveratrol heeft, naar verluidt, maar geen levensverlengende effect. De onderzoekers hadden geëvalueerd in een uitgebreide studie van de gegevens van 783 mensen. Tot dit onderzoek, Resveratrol – ook in gespecialiseerde kringen – een reputatie voor een anti-inflammatoire en kanker-preventieve effecten. We vroegen ons Voedsel deskundige, Prof. Dr. Dr. Hans-Georg Joost, hoe gezond is rode wijn.

Wat je te zeggen dat Resveratrol uit het zo slecht?

Ik sta open voor deze studie sceptisch, omdat alle voorgaande studies met een zuivere vorm van Resveratrol vereist veel hogere concentraties dan in de rode wijn.

Hoe veel rode wijn zou drinken omdat Resveratrol is een gezondheidsbevorderende effect?

Het is een voedingssupplement aangeboden met 300 tot 1000 mg geconcentreerde Resveratrol in de apotheek. Terwijl de rode wijn concentraties variëren van 2 tot 12 mg per Liter. Sinds ze komen in een bereik van 20 tot 100 liter rode wijn per dag , de hoeveelheid Resveratrol, die in de voedingssupplementen. Dit is volkomen onrealistisch.

Wat is de dagelijkse hoeveelheid rode wijn zou je aanraden om gezondheidsredenen?

Prof. Dr. Dr. Hans-Georg Joost

Voedsel-Deskundige Prof. Dr. Dr. Hans-Georg Joost

Dat rode wijn een positief effect heeft op de gezondheid van de mens, blijft onbetwist – dat is, ongeacht van de hoeveelheid Resveratrol. Als iemand drinkt geen alcohol, ik zou hem niet aan te beginnen. Dit komt omdat de alcohol kan ook leiden tot negatieve effecten. Om te drinken als iemand gewend is aan alcohol is niet afhankelijk van de wil en anders gezond zijn, dan zou hij moeten worden beperkt tot 250 ml per dag. Het is duidelijk dat mensen met dit matige consumptie, het risico op een veel lager hartaanval dan mensen die niet drinken.

Wat zijn de andere stoffen in de wijn hebben, omdat deze gezondheidsbevorderende effecten?

Ik denk dat het de alcohol zelf. Het Goede ding van rode wijn is dat het komt in de verleiding om veel te drinken. Je drinkt het langzaam, met veel plezier, en is beperkt, vrij weinig. Maar rode wijn bevat veel meer stoffen die geen andere alcoholische dranken. Wat zijn de stoffen van de gezondheid te bevorderen, kan ik niet zeggen zeker.

Het werkzame bestanddeel Resveratrol is ook gevonden in voedsel, zoals chocolade, pinda ‘ s en verschillende Bessen, die derhalve worden beschouwd als zeer gezond. Aanbevolen worden de nog, of de mythe van de gezonde chocolade is vernietigd?

De mythe is een beetje gekrast, maar niet vernietigd. Voor donkere chocolade, is er altijd het niet-weersproken bevindingen dat verlaagt de bloeddruk wanneer u zult genieten ze met mate.

Hoeveel donkere chocolade kan je eten veilig, ook met betrekking tot Overgewicht?

Je moet al zeer gedisciplineerd op zijn lichaamsgewicht. Daarom is het belangrijk, wanneer je eet chocolade, deze calorieën in een andere plaats op te slaan. Mijn aanbeveling: een kwart van een reep donkere chocolade per dag of ongeveer 100 calorieën. Maar dan, zoals ik zei iets anders.

Als ik niet kan doen zonder Resveratrol, kan ik een hoge dosis extract van de apotheek, bijvoorbeeld in de vorm van tabletten, toch?

Ja, je kunt het. Met deze over-the-counter-preparaten neemt u een tablet of capsule, vaak 20 tot 30 Keer het bedrag van Resveratrol te worden vergeleken met een Liter rode wijn. Er zijn klinische studies die proberen te bereiken met een zeer hoge dosis therapieën, gezondheidsbevorderende effecten, en om te zien dat deze effecten. Maar dergelijke tabletten.

Geef een reactie