Hoe gevaarlijk is de morning-after pil is echt?

Pille danach
De morning after pil kan voor 15. Maart zonder recept in duitse apotheken, om te worden verkocht voor 15. Maart is het toegestaan om naar de morning after pil zonder recept duitse apotheek teller. Maar hoe dit anticonceptiemiddel werkt? Hoe veilig is het en wat zijn de risico ‘ s te nemen? Onze expert legt.

In het Interview, praktijk Vita-deskundige Prof. Dr. Dr. Elisabeth Merkle, een specialist in de verloskunde en gynaecologie, legt uit hoe de morning after pil werkt en wat nodig is om te overwegen vrouwen bij het nemen van.

Wat gebeurt er eigenlijk in het lichaam wanneer je de morning after pil?

Prof. Dr. Dr. Elisabeth Merkle

Prof. Dr. Dr. Elisabeth Merkle de gevestigde medisch specialist voor gynaecologie en verloskunde en hoofd van de sectie op de gezondheid van vrouwen van de duitse Groene kruis

De morning-after pil werkt door het beïnvloeden van de hormonen die leiden tot de rijping van de eicel en de eisprong. Het remt de rijping van de eieren en de veranderingen bij de ovulatie.
De vertraging van de ovulatie is belangrijk omdat op deze manier een bevruchting van de eicel voorkomen.

Er zijn twee verschillende preparaten met verschillende veiligheid en beveiliging:
EllaOne (het veiliger voorbereiding en de standaard voorbereiding) heeft het voordeel dat het een effect bij een bepaald hormoon (LH = luteïniserend hormoon), de Ovulatie, die nodig zijn, toeneemt. PiDaNa ook van invloed op de eicel rijping en de vertraging daardoor de eisprong, kan echter geen effect hebben, wanneer LH verhoogt. EllaOne is aanzienlijk duurder dan PiDaNa

Beide preparaten treden niet op als de abortuspil. Dit betekent dat De aanwezige hormonen te onderdrukken of vertraging ovulatie, zodat het sperma zal sterven af voordat een eicel kan bevrucht worden. De ovulatie vindt plaats, maar is de eicel in de eileider of baarmoeder, kan niet meer voorkomen dat de morning after pil, de bevruchting van de eicel en de innesteling in de baarmoeder. Het is belangrijk om te weten dat de morning after pil is van kracht voor de rest van de cyclus, dat is, voor de Rest van de cyclus, condooms te worden toegepast. Desalniettemin geldt het volgende: Als de reden voor het nemen van de morning-after pil was dat het nemen van de pil is vergeten, moet worden genomen met de pil pack nog niet. Omdat abortus verstoren de hormonale balans en kan leiden tot metrorrhagia.

Hoe lang moet ik na de geslachtsgemeenschap tijd, u te nemen?

Voor zowel de voorbereidingen, het effect is al meer veiliger, hoe eerder de morning after pil is genomen. Vrouwen moet je nemen na onbeschermde verkeer dus zo vroeg mogelijk. EllaOne kan worden genomen tot 120 uur (vijf dagen), PiDaNa tot 72 uur (drie dagen) na de geslachtsgemeenschap

Wat gebeurt er als ik het na deze periode? Je bent niet meer of minder dan de handelingen, zelfs wel betrouwbaar?

Mannelijke zaadcellen overleven drie tot vijf dagen in het lichaam van de vrouw. Deze tijd is verstreken na de geslachtsgemeenschap, is het ontstaan van een zwangerschap is zeer onwaarschijnlijk. Zo kunnen vrouwen ervan uit dat u meer dan vijf dagen na de geslachtsgemeenschap of al zwanger bent, of het is niet langer een kwestie van een te nemen is de morning after pil op dit moment heeft geen zin meer.

De morning after pil wordt ook gebruikt in combinatie met alcohol en andere verslavende middelen?

In principe, drugs mag nooit samen met alcohol of andere verslavende stoffen worden genomen. Het is ook belangrijk dat interacties met andere geneesmiddelen (de zogenaamde lever-enzym-inductoren, zoals St. John ‘ s wort bekend zijn en, in het geval van gelijktijdige inname van de morning-afterpil is te verwachten dat een dit betekent een verzwakking van het effect. Het is dus erg belangrijk om andere medicatie van een arts of apotheker voor advies. In het geval van bepaalde ziekten ( bv. ernstige lever dysfunctie), mag niet worden genomen van de morning after pil. Een verzwakking van het effect kan ook optreden met diarree. In het geval van braken binnen drie uur na inname van de dosis moet worden herhaald.

Wat zijn de risico ‘ s en bijwerkingen zijn er?

Samengevat, zowel de voorbereidingen zijn goed verdragen en bijwerkingen zijn zeldzaam. Toch, iedere vrouw moet lezen de patiënt informatie (debijsluiter) grondig. Mogelijke bijwerkingen zijn duizeligheid, onder andere hoofdpijn, Misselijkheid, buikpijn, pijn op de borst, allergische reacties en uitgestelde menstruatie, waarbij de side-effecten optreden in de twee producten anders vaak.

Hoe vaak kan ik het zonder aarzeling, en wanneer is het gevaarlijk?

De morning after pil is alleen bedoeld voor noodgevallen, anticonceptie en niet voor de reguliere anticonceptie. Omdat in het geval van een lange-termijn gebruik van het lichaam van een onnodig hoge hoeveelheid hormonen is blootgesteld, het resultaat kan worden, onder andere cyclus aandoeningen. Binnen een cyclus, de morning-after pil moet worden ingenomen slechts een keer. Ook, Zelfs als deze is nu beschikbaar over de toonbank, patiënten hebben om aanspraak te maken op advies van een vrouw arts voor de morning after pil. Hij kan beoordelen of in het concrete Situatie noodzakelijk is en ook de bescherming tegen seksueel overdraagbare ziekten, en een permanente preventie bewustzijn

Hoe veilig is de anticonceptieve werking van de morning after pil?

In het geval van niet-beveiligd verkeer, de zwangerschap tarief per maand cyclus is zonder morning after pil in ongeveer acht van de 100 vrouwen, de kans op een zwangerschap in de twee dagen voor de ovulatie en de periode van de ovulatie, natuurlijk, de grootste. Bij jongere vrouwen is de kans op zwangerschap is groter dan in het geval van oudere vrouwen. In contrast, de kans op zwangerschap is EllaOne 0.9-1.4% en in het geval PiDaNa 2.2 tot en met 2.5%.

De eerste anticonceptiemiddel voor de vrouw

Prof. Dr. med. Kai J. Bühling, specialist in de gynaecologie en verloskunde in Hamburg, biedt verschillende vormen van anticonceptie.

Hamburg-harburg, 15. Maart

Geef een reactie