Het Paul Ehrlich prijs: de winnaars zijn

Preisträger des Paul-Ehrlich-Preises 2015
Dr. Raja Atreya (links) ontving dit jaar de Paul Ehrlich en Ludwig Darmstädter prijs voor jonge onderzoekers. De hoofdprijs aan James P. Allison (midden) en Carl juni (rechts)dit jaar de Paul deelde het Ehrlich-prijs-winnaars werden beloond voor innovaties in de behandeling van kanker en de ziekte van Crohn. De praktijk Vita legt uit wat er achter de nieuwe uitvindingen.

Het Paul Ehrlich en Ludwig Darmstädter prijs wordt ieder jaar toegekend aan de Frankfurt St. Paul ‘ s Kerk voor zijn baanbrekende onderzoek in de geneeskunde, en is begiftigd met 100.000 euro. Dit jaar is de prijs van geld om het aandeel van de Amerikaanse James P. Allison (66) en Carl H. juni (61). Ze werden toegekend op zaterdag voor hun baanbrekende werk in de immunotherapie tegen kanker.

Wat is het immuunsysteem therapie tegen kanker?

Ons immuunsysteem is een goed georganiseerde verdediging mechanisme: zodra het zich heeft geregistreerd dat de vreemde stoffen, zoals virussen, worden gevormd, de zogenaamde anti-lichaam. Deze hechten aan de vijandelijke indringers en selecteer – andere immuun-cellen migreren naar de aangegeven locaties en beginnen om de vijand te vernietigen.

De reden waarom dit Systeem werkt niet in het geval van kanker is, is het volgende: De tumor cellen na te bootsen de structuur van gezonde cellen en blijven dus door het immuunsysteem onopgemerkt. Het doel van het immuunsysteem van de therapie is derhalve aan het immuunsysteem om de Tumor goed en voor het bevorderen van een defensieve reactie.

Dus, de CART-19-therapie werkt

Wanneer Carl juni-ontwikkeld CART-19-therapie is afkomstig uit het bloed van de patiënt en het immuunsysteem de cellen geïsoleerd worden, de zogenaamde Antigeen receptoren, uitgerust, en die gekweekt worden in het lichaam van de patiënt. De receptoren in staat zijn tot het opsporen van de tumor cellen in het lichaam. Zodra dat is gedaan, geven zij messenger stoffen, waarbij meer immuun cellen worden gevormd met dezelfde eigenschappen. Dus een groeiend leger geleidelijk aan wordt gegenereerd in tumor-het vernietigen van immuun cellen.

De therapie is specifiek gericht op de behandeling van leukemie. Het is bewezen in klinische studies en wordt momenteel ontwikkeld door verschillende bedrijven in een standaard therapie, die kan misschien wel worden goedgekeurd in het volgende jaar in de Verenigde Staten.

Het principe van de Checkpoint-remming

Normaal gesproken is een afweerreactie is niet verzwakt snel, dus dat schiet over het doel en geen nevenschade veroorzaakt. Er zijn moleculaire remmen. Deze rem-of controle-eiwitten zijn de zogenaamde Checkpoints. Door James P. Allison ontwikkelde een zogenaamde Checkpoint-therapie tegen huidkanker-voorkomt het Vertragen van de immuunrespons door het stoppen van het gebruik van de drug aankoop van de Checkpoints. De immuun cellen blijven langer in de race, ras en hebben een goede kans om de Tumor onder controle te houden of te elimineren, zelfs.

In klinische studies aankoop verlengd de levensduur van patiënten met gevorderde huidkanker door een gemiddelde van vier maanden. 22 procent van de patiënten reageerden op de lange termijn, en woonde ook voor tien jaar na de therapie. Nooit eerder heeft een groep van terminaal zieke melanoom heeft geprofiteerd van patiënten die een dergelijke behandeling. Ondertussen, het geneesmiddel is voor de behandeling van zwarte huid is goedgekeurd kanker.

Young investigator award voor de ziekte van Crohn onderzoekers

Het Paul Ehrlich en Ludwig Darmstädter prijs voor jonge onderzoekers ging dit jaar naar Duitsland: Erlangen Toegekend aan Dr Raja Atreya, een Junior docent en senior arts in de Medische kliniek 1 van het Universitair ziekenhuis. Hij heeft een methode ontwikkeld om te voorspellen of een ziekte van Crohn-respons op behandeling met Anti-TNF-antilichamen. Deze behandeling is alleen effectief bij ongeveer de helft van de patiënten, maar is geassocieerd met hoge kosten en bijwerkingen.

Dr. Raja Atreyas Innovatie is een lichte spray die is gespoten in het geval van een colonoscopie om de ontstoken darm slijmvlies van de ziekte van Crohn patiënten. Dan, een laserstraal tast het weefsel en projecteerde een vergroot beeld van het darmslijmvlies op een scherm. Dit is een foto van de cellen die zou reageren op de behandeling met Anti-TNF-antilichamen van het licht – hoe meer cellen, hoe groter de kans op een succesvolle behandeling.

Hamburg-harburg, 16. Maart 2015

Geef een reactie