Het Mediterrane dieet: afvallen met plezier

Mit der Mittelmeer-Diät verbinden Sie Genuss und Gesundheit
In het geval van het Mediterrane dieet, je combineert het plezier en de gezondheid van de olijfolie, vis, fruit en groenten: Dit is het Mediterrane dieet, ook wel bekend Kretenzische dieet of Mediterrane dieet. Feest zoals de vakantie – en gewicht te verliezen? Het werkt! En het beste van alles: Gezonde voeding op het Mediterrane dieet beschermt tegen tal van ziekten, zelfs kanker. Hier ontdek je hoe – en waarom – gezond afslanken met het Mediterrane dieet zo goed werkt.

Het geheim van het Mediterrane dieet

Het geheim van het Mediterrane dieet In Spanje, Italië en Griekenland, is bereid met een heleboel gezonde olijfolie, stimuleert de stofwisseling en heeft een positieve invloed op het cholesterolgehalte. In de Olie -, tomaten-of Courgette zetten, bijvoorbeeld het vullen van de maag, om een lang moe van, en te distribueren, door zijn pittige smaak, het verlangen naar Zoetigheid.

Bovendien, licht gevogelte en vis in de Middellandse zee, vaak op de tafel. Om te profiteren van het eiwit, het lichaam heeft energie nodig die hij krijgt van het vet depots. Gevolg: De kilo ‘ s smelten weg! Ook in gevogelte en vis bevatte Jodium verhoogt het energieverbruik.

Het Mediterrane dieet werkt

Voor het Ontbijt moet je eten, bijvoorbeeld, een graansoort met vers fruit. Als de tweede belangrijkste maaltijd is een gemengde salade met kip of vis filet, gekleed met azijn en olijfolie. Als Tussendoortje met vers fruit, zoals meloen. Drink je ongeveer twee liter mineraal water of ongezoete thee per dag. Met het Mediterrane dieet om gewicht te verliezen plezier!

Inspiratie voor de Mediterrane maaltijden na het Mediterrane dieet op zoek was? Hier is de galerij met de 5 meest heerlijke klik hier voor onze foto ‘ s van recepten!

Video: Zo kunt u gewicht verliezen op een gezonde manier!

Olijfolie beschermt het hart

Maar De geneugten van de Mediterrane dieet niet alleen de kilo ‘ s, maar ook het houden van all-round fit en gezond. Een onderzoek van de Harokopio Universiteit in Athene bevestigd. Een van de redenen voor het royaal gebruik van olijfolie. Vanwege de anti-oxidanten, het hoge gehalte aan onverzadigde vetzuren en van de werkzame stof Oleuropeïne olijfolie beschermt het hart en verhoogt het het welzijn.

Hoe weet ik wat goede olijfolie?

Olivenöl ist gut für das Herz

De onderzoekers vonden dat vooral de onverzadigde vetzuren in olijfolie hebben een positief effect op het hart

Op het etiket: italiaanse Olie met het label DOP (beschermde oorsprongsbenaming) hebben over het algemeen een goede kwaliteit. Deze gebieden hebben een self-control systeem.

Snelle Test: giet een kleine slok van de olijfolie in een Cognac snifter. Om het te bedekken, en verhit de Olie kort met de Hand. Verwijder de kap. Een fruitige geur in de neus, jij bent het is een goede Olie. Pure olijfolie moet smaken bitter.

Het Mediterraans dieet biedt bescherming tegen kanker

Ook onderzoekers als een belangrijke vorm van bescherming tegen kanker in het Mediterrane dieet. Hier eten zo kleurrijk mogelijk is en alleen goed rijp fruit en groenten. Hoe intenser de kleur, hoe hoger de inhoud van de zogenaamde bioactieve stoffen. Sommige vruchten en groenten hebben een hele Cocktail van hen, en omvat alle soorten Kool, tomaten, uien en knoflook. Het fruit ze hun toevlucht tot abrikoos, de beste, bessen en citrusvruchten. Tip: In het geval van de laatste, zo veel mogelijk van het witte binnenste voedsel huid. Het bevat de meeste van de zeer effectieve kanker-beschermende stoffen.

Mediterraan dieet vermindert hypertensie

Perfect is het Mediterrane dieet met de DASH aanbevelingen (DASH – Dietary Approaches to Stop Hypertension, dieet tips om te stoppen met hypertensie). Zo verlaag je alleen door het eten van de juiste voeding van uw bloeddruk.

Olijfolie is een belangrijk onderdeel van het Mediterrane dieet en bevat zogenaamde Oleuropeïne. Deze stof geeft de Olie licht bittere smaak en verlaagt de bloeddruk door de uitbreiding van de aders van de schok. Overvloedig Vitamine E als Oliezuur, van olijfolie kan helpen. Bovendien, de Olie bevat essentiële onverzadigde vetzuren.

Kräuter ersetzen in der Mittelmeerdiät oft Salz

Kruiden vervangen in de Mediterrane dieet vaak zout

DASH-tip: Met het hoge aandeel van de gezonde vetzuren, kunt u het opslaan uitstekende dierlijke vetten: Boter, verwijderen, bijvoorbeeld onder de jam, een beetje olijfolie over het brood. De Olie verzadigde vetzuren effectief en helpt om te voorkomen dat bijvoorbeeld de bloeddruk-het vergroten van de donkere vlees.

Vis, zoals haring, zalm, sardines, tonijn en makreel, is een belangrijk onderdeel van het Mediterrane dieet. Ze leveren veel Omega-3 vetzuren en zijn dus bijzonder waardevol voor het cardiovasculaire Systeem.

DASH-tip: eet ze zo vaker dan twee keer per week een Portie vis, het beste met olijfolie.

Kruiden vervangen in de Mediterrane dieet vaak zout. Dit, op zijn minst, minder in zout gevoelige mensen bloeddruk.

DASH-tip: u kunt Gebruik maken van Oregano, marjolein, rozemarijn, Laurier, tijm, peterselie, knoflook, uien, kappertjes. Ook citroenen Verfijnen van het hof.

Groenten en fruit zijn een integraal deel van het Mediterrane dieet.

DASH tip: voor elke maaltijd of snack, als twee porties van groenten, fruit, of een geschikte sappen. Bijzonder goed bij elke maaltijd: Een Kopje rauwe groenten in de ochtend en in de avond, en twee kopjes gestoomde groenten voor de lunch.

Tomaten mit Basilikum

Tomaten bevatten veel kalium, dat een waterafdrijvend effect. Basilicum stimuleert door de tannine van de stofwisseling

Minder depressie, dankzij het Mediterrane dieet

Spaanse wetenschappers hebben geconstateerd 4000 proefpersonen tussen de 55 en 80 jaar oud. De helft aten een Mediterraans dieet met veel fruit, groenten, hele granen, olijfolie en vis, en de andere helft volgde een laag-vet dieet. In de Mediterrane groep van zeldzame, depressie ontstaan. De reden hiervoor is De vele verse ingrediënten om de ontsteking te verminderen van de waarden in het bloed. Deze stimuleren het risico van een Depressie.

Deze afname van het aantal Hits op het Mediterrane dieet stop de Honger, vet te verbranden en het stimuleren van de stofwisseling:

Tomaten

Ze bevatten veel kalium, dat een waterafdrijvend effect, en ons met B-vitaminen, die het metabolisme te versnellen.

Pasta

Al dente gekookte noedels lang genoeg.

Zucchini ist kalorienarm

Courgette is zeer laag in calorieën, en dankzij de bittere stoffen voor de spijsvertering momentum

Courgette

De groente is zeer laag in calorieën. Door de bittere stoffen voor de spijsvertering brengen het up-to-speed.

Vis en gevogelte van de Grill

Bijzonder rijk aan eiwitten en laag in vet! Daarom, vis en gevogelte een lange moe van, en versnellen de vetverbranding.

Basilicum

Het kruid stimuleert door de tannines van onze stofwisseling en is een diureticum. Daarnaast vermindert het verlangen naar Zoetigheid.

Geef een reactie