Het hormoon van de onsterfelijkheid

Die Hände eines alten Mannes halten einen Stock
Kunnen we binnenkort wonen veel langer? AMERIKAANSE onderzoekers hebben ontdekt dat er een hormoon dat de rijping van het immuunsysteem bevindt zich, wetenschappers aan de Yale University hebben ontdekt dat er een hormoon dat de levensduur van muizen werd verlengd tot 40 procent. Het kan ons mensen meer tijd om te leven?

FGF21 – dus het hormoon betekent, dat op basis van de huidige studie is het potentieel voor het uitbreiden van ons leven. Het team van onderzoekers te Vishwa Diep Dixit, van de Yale University bleek dat FGF21 heeft een grote invloed op de veroudering van het immuunsysteem.

T-cel productie neemt af met de leeftijd

Er is een groep cellen in het bloed, die essentieel is voor de afweer van ons lichaam die verantwoordelijk zijn – de zogenaamde T-cellen. Uw taak is om te vechten tegen infecties. De T-cellen worden gevormd in het beenmerg. Dan dwaal je in de zogenaamde Thymus en het immuunsysteem te behoren aan de instantie die zit achter het borstbeen. Daar zijn ze verder ontwikkeld en hun defensieve taak gespecialiseerd.

In de volwassenheid, de Thymus gaat achteruit en omgezet in vetweefsel. Het gevolg is dat Het immuunsysteem minder T-cellen en beschermt het slechter tegen infecties en ziekten, zoals kanker.

FGF21 stoppen vervetting van de Thymus

Dixit en zijn Team onderzocht in experimenten met muizen, zoals FGF21 beïnvloedt de functie van de Thymus. Het resultaat Was toegenomen FGF21 niveaus in oude muizen voorkomen dat de leeftijdsgebonden Degeneratie van de Thymus en de hoeveelheid T-cellen verhoogd. Zo is de gemiddelde levensverwachting van de dieren kan worden uitgebreid met 40 procent. Een Verlaging van de FGF21 niveaus versnelde echter, de vervetting van de Thymus.

Een toename in FGF21 niveaus bij Ouderen of kankerpatiënten die een beenmergtransplantatie, kan een aanvullende strategie om de T-cellen-het verhogen van de productie en ondersteuning van het immuunsysteem, zegt Dixit.

Hamburg-harburg, 12. Januari

Geef een reactie