Het geweldige succes van therapie met dieren

Ein Junge im Krankenhaus streichelt einen Hund
De therapie met dieren kan brengen vooruitgang als het geneesmiddel mislukt – het bewijs van talrijke studies, hier is het aangrijpende verhaal van de kleine Caleb, en waarom dieren, zieke mensen zijn vaak beter in staat om te helpen dan een geneesmiddel.

In het geval van een frontale botsing met een auto in de kleine Caleb van het Amerikaanse Salt Lake City leed aan een ernstig schedel-hersenletsel. Grote delen van zijn hersenen waren vernietigd, en dat hij reageerde op zijn omgeving. Maar dan zijn ouders namen hem mee naar een dier-therapie center. Wat er daarna gebeurde is een fascinerend verhaal, zoals de Video laat zien:

Video: Intermountain Therapie Dieren

Dieren als therapeuten

Voor veel mensen, het lichaam heeft een contact met honden of katten, rustgevende en ontspannen. Geen wonder dat ze kunnen worden uitstekende therapeuten! Dit geldt vooral in het geval van een psychische aandoening. Maar ook op hart-aanvallen, een lichamelijke handicap en beroerte onze Huisdieren worden aanvallen opnieuw en opnieuw als de Artsen op vier poten.

Honden zijn in staat tot het interpreteren van de gezichtsuitdrukkingen en Gebaren van hun eigenaar en zich dienovereenkomstig gedragen. Ook katteneigenaren voordeel: wetenschappers hebben ontdekt dat het geluid kunt verlichten de Spinnen blijkbaar chronische pijn. Ernstig gehandicapten maken in het omgaan met de vier-legged vrienden alleen de vooruitgang in de beheersing van het lichaam. Ook zij ervaren een grotere vreugde in het leven, krijgen meer zelfvertrouwen.

Naast honden en katten, dolfijnen, paarden en lama ‘ s aan het verbeteren van het Lijden van zieke mensen. Zogenaamde dier-geassisteerde therapie kan verlichten de symptomen van psychiatrische en neurologische aandoeningen.

Geef een reactie