Het Geluk Experiment

Ein Mann schenkt einer Frau eine Blume
Voor anderen is het een vreugde, verheldert onze stemming de meeste, toont een huidige AMERIKAANSE StudieWas maakt ons echt gelukkig – een goede daad voor de gemeenschap, de steun van een vriend of gewoon een dag van de vakantie tijd voor onszelf? De onderzochte AMERIKAANSE onderzoekers nu.

In een plas, gleed, de U-Bahn gemist, en dan in de Problemen met de baas: Wanneer de dag begint zoals hij zou moeten eindigen met een warm bad, een shopping tour of een bezoek aan de bioscoop. Of? Nee, want volgens een recente studie van de Universiteit van Zuid in Tennessee, de spreekwoordelijke zal het niet helpen dat te doen iets Goeds, om te verlichten van de stemming. In plaats daarvan, het maakt ons gelukkig als we anderen helpen, of iets voor het publiek om te doen.

Voor uw zes weken durende Experiment de onderzoekers toegekend aan Dr. Katherine Nelson 500 vrijwilligers in vier groepen. Groep één kreeg de taak van het regelmatig doen van goede daden voor de omgeving of de gemeenschap, zoals het oppakken van afval. Groep twee moet maken, zo vaak als mogelijk naar andere mensen is het een vreugde – zoals een vriendin een koffie, of een familielid te helpen met koken. De proefpersonen in groep drie waren volledig gericht op zelf – zij nam bijvoorbeeld een dag of meer sporten. Groep van vier bleef het vorige leven stijl ongewijzigd.

Die anderen kunnen helpen, graag

Voor en na het Experiment, de deelnemers aan de studie ingevulde vragenlijsten voor uw geestelijke gezondheid. Daarnaast leidde ze een wekelijks dagboek waarin ze gehouden positieve en negatieve emoties. De evaluatie aan het einde van de zes weken bleek dat degenen die hadden uitgeoefend in goede daden – of voor andere mensen of voor het Algemene publiek – vaak gerapporteerd door positieve gevoelens en een verbetering in zijn stemming. Het Pamperen van de eigen Persoon, bracht geen voordelen, en in de controle groep geen veranderingen werden gevonden.

Ik denk dat dit is belangrijk, want mensen zijn vaak aangemoedigd om ‘iets Goeds’, om zich goed te voelen, zegt de studie van de leider, Dr. Nelson. Maar onze bevindingen suggereren dat het het meest waarschijnlijk is om gelukkig te zijn als je in plaats van iemand anders doet iets Goed.

De reden is vanuit het oogpunt van de onderzoeker, die een goede daad versterkt tegen anderen of het Algemene publiek, de sociale banden en ons trots op ons maakt wat bevordert het herstel van tevredenheid en geestelijke gezondheid.

Video: De juiste weg naar een gelukkig leven

Hamburg-harburg, 27

Geef een reactie