Het Geheime recept tegen de Jet Lag

Passagiere im Flugzeug
De time-shift, niets kan dat veranderen, de Jet-Lag al.Voor de feestdagen, duizenden vakantiegangers combineert een Last van Jet-Lag. Een stewardess heeft nu ontdekt hoe de interne klok is de snelste manier om terug te zetten in de juiste klok.

De zon is net gegaan onder, als Cristina Ruscitto dronken of slapen in een kopje koffie en Croissants in de oven aufbackt. Je wordt net wakker en moet nu een keer voor het Ontbijt. Zelfs als je familie al het diner achter, en snel naar bed gaat, wit Ruscitto, dat ze moet nog een paar dagen, totdat de slaap tijd weer normaal. Als een lange-afstandsvluchten attendant ze weet Was het Probleem voor de jaren: Jet. Door het ritme komen binnen bij de slapende keer niet samenvallen met de dag-nacht-ritme. Het resultaat is slaperigheid en sufheid in de dag, Aufgedrehtheit in de nacht. Uit ervaring, Cristina Ruscitto weten dat de interne klok is gesynchroniseerd alleen na een paar dagen zelfs met de tijden van de Dag.

Maar is dit niet sneller gaat? Ruscitto, die studeerde naast haar part-time baan als stewardess psychologie aan de Universiteit van Surrey, beslist om het probleem te onderzoeken in meer detail. Tot slot, het Probleem betreft niet alleen u en uw collega ‘ s, maar ook de duizenden reizigers die last hebben na lange vluchten onder de tijd zone kater. Ruscitto begint na de voltooiing van hun studie in een doctoraatsopleiding aan de faculteit der Psychologie, Surrey University en heeft een doctoraal proefschrift aan de studie van de Jet-Lag.

Hoe kan je snel gewend aan de lokale tijd?

Jet is een typisch Probleem voor lange-cabinepersoneel, met name op dagen in tussen de haltes. Veel mensen willen om te wennen aan de lokale tijd, beïnvloed door de eigen zone tijd in hun vrije tijd activiteiten en de maaltijden. Echter, het is belangrijk, zelfs op de vrije dagen, het huis tijdzone, om in staat te zijn om weer naar huis te vestigen in en gezond blijven op de lange termijn, zegt Ruscitto.

Uw onderzoek objecten niet meer nodig zijn, te werven, te tijdrovend. 60 van je stewardess collega ‘ s hebben toegezegd deel te nemen aan een Experiment. Alle van hen regelmatig vliegen de lange en hebben meestal na een lange vlucht voor drie dagen. Ruscitto wilde om uit te vinden welke maatregelen kunnen helpen om te overleven in deze drie dagen de Jet-Lag beter of zelfs voorkomen. Hun idee: een Regelmatige, op het moment van de dag, het juiste maaltijden kan helpen om de interne klok sneller terug in de juiste klok.

Vaste etenstijden zijn Jet-Lag Killer?

Voor het Experiment, een deel van het onderwerp moet eten binnen op hun vrije dagen vast, om het dag-nacht ritme aangepast aan de tijd, de andere groep had geen vaste maaltijden. Het bleek dat de groep de vaste etenstijden in de volgende dagen, minder sterke Jet-symptomen gevoeld, dan de controlegroep. Dit was te subjectief zwakker waargenomen symptomen, maar ook in een zogenaamde PVT-Test (Psychomotorische Waakzaamheid Task = psychomotorische waakzaamheid), waarin de stewardess delen van het interieur met de vaste maaltijd van de dag. In de Test, wordt een knop ingedrukt moet worden zodra een punt van licht dat wordt weergegeven op een Monitor. Snelle reactievermogen en de waakzaamheid zijn essentieel voor goede resultaten. De Test is oorspronkelijk ontwikkeld voor het onderzoeken van de aandacht en responsiviteit van de moe-astronauten.

We hebben ontdekt dat veel van de stewardessen, zijn geneigd meer en meer te slapen, dan het eten van strategieën voor het verlichten van de symptomen van Jet-het verlichten van de Lag, zegt Cristina Ruscitto de resultaten. Onze studie heeft aangetoond dat een vaste maaltijden spelen een cruciale rol in de Verandering van de interne klok. In de toekomst, de stewardess, en een psycholoog wil onderzoeken de tijden van de andere effecten van het eten: Het zou interessant zijn om uit te voeren van verdere studies om te zien of de positieve effecten van gecontroleerde voedsel halte keer voor een langere periode van tijd en of deze effecten kunnen alleen worden geregeld maaltijden toegeschreven, of dat het ook een rol speelt in wat iemand eet.

Deze Trucs helpen in vooraf

Wetenschappelijk is al aangetoond in verschillende studies dat gember heeft een regulerende functie op de interne klok. De wortel ook werkt tegen misselijkheid. Je drinkt in de voorkant van een Langstreckenflugam de dag van vertrek, gember infusies, of vul in een paar stukjes geschilde gember in een thermoskan. Dit kunt u laten op het vliegtuig door de stewardessen heet water toevoegen. Kunt u niet zonder kunt tijdens de vlucht, indien mogelijk, van een slaap steun en stimulerende dranken zoals koffie, Cola en alcohol. Het is handig ook om te wennen aan het lichaam langzaam vooruit om de tijd te wijzigen en de tijd op het punt van bestemming. Daarom moet u al een week voor vertrek, geleidelijk per dag, ongeveer een uur later naar bed, als u reist naar het Westen (Noord, Zuid) en een uur eerder, als het in de richting van het Oosten (Azië, Australië).

Hamburg, 10. Oktober

Geef een reactie