Het beste voedsel voor de ogen

Einkorn
Urweizen rassen, zoals Einkorn bevatten zes tot tien keer meer Luteïne dan zachte tarwe, en zijn dus bijzonder goed voor het behoud van het gezichtsvermogen geschikt brood uit de oude granen is een balsem voor de ogen – een nieuwe studie toont. Leer hier wat de levensmiddelen die u kunt nemen in een aanvulling op het handhaven van de kwaliteit van hun visie meer.

De oude graan Einkorn beschermt onze ogen tegen de ziekten die zijn gevonden door de onderzoekers aan de Universiteit van Hohenheim onlangs. Verantwoordelijk voor het maken van het hoge gehalte van Carotenoïde Luteïne. Voor hun studie, het food technology in vergelijking met de Luteïne inhoud van de zogenaamde urweizen soorten traditionele Harde en zachte tarwe. Hun resultaten worden gepresenteerd in de Journal of Agricultural and Food Chemistry.

AMD: Luteïne helpen?

Luteïne beschermt het netvlies van de ogen tegen schadelijke invloeden en overmatige UV-straling. Luteïne is een beschermende stof die nodig is voor de gele vlek in het oog – het gebied van de ogen, vertelt Jochen Ziegler, een Food technologist aan de Universiteit van Hohenheim. Ten eerste, de leeftijdsgebonden maculaire degeneratie (AMD), zodat de Blindheid van de oude mensen, kan worden voorkomen door een verhoogde inname van Luteïne.

Het lichaam niet kan produceren Luteïne zelf

De wetenschappers ontdekten dat de Urweizenart Einkorn tarwe bevat tarwe, van zes tot tien keer meer Luteïne dan de moderne tarwe verscheidenheid Zacht. Elk van de einkorn rassen bevat meer Luteïne dan alle brood tarwe-rassen, een overzicht van Prof. dr. Reinhold Carle, hoofd van de analytische studie. Luteïne kan niet worden geproduceerd door het lichaam. Wie houdt er niet van luteïne-bevattende voedingsmiddelen zoals spinazie en Boerenkool, dus het kan opnemen, Einkorn, en spelt in zijn dagelijkse voeding plan voor het verkrijgen van de visie.

Met deze voedingsmiddelen kunt u ook iets doen voor uw gezondheid:

Rode paprika en Avocado – het perfecte Duo voor uw ogen

100 g van de heldere rode groenten leveren 3 mg Beta-caroteen. Het lichaam zet dit om in Vitamine A voor onze ogen, met name voor de Scherpe onvervangbaar. Een uitstekende aanvulling op de rode paprika ‘ s samen met de Avocado, bijvoorbeeld als een salade. Omdat de wetenschappers vonden uit dat een Avocado (150 g) verbetert de opname van Beta-caroteen uit rood fruit, met een factor 2.4. Als een studie van de Ohio State University toont ook, je kunt zetten in het lichaam, dus vier keer meer Bèta-caroteen om in Vitamine A. De reden: de Vitamine is in vet oplosbaar en Avocado ‘ s bestaan uit 15 procent van de onverzadigde vetzuren.

Vissen

Vooral onverzadigde vetzuren uit vis versterken van de visie. Recente studies met een totaal van 90.000 deelnemers geven aan dat vet-rijke vis vermindert het risico van een netwerk huid-en vaatziekten. De Omega-3 vetzuren zijn een onderdeel van het netwerk, daarom, artsen lange tijd aangenomen dat deze vetten beschermen tegen AMD-gerelateerde ziekten. Een wekelijkse, twee keer vis consumptie verlaagt het risico, zowel voor de droge vroege vorm van vochtige late vorm van de ziekte.

Groene kool

Onderzoekers van Jena hebben ontdekt dat Boerenkool bijzonder geschikt is voor het behoud van het gezichtsvermogen. Dit is voornamelijk te wijten aan de Luteïne en Zeaxanthine, die zijn opgenomen in deze groente is er in overvloed. Vijf milligram Luteïne moet een volwassene dagelijks, bij patiënten met macula-verandering moet ongeveer 10 milligram per dag. Bereiken kunt u, door het eten van bijvoorbeeld 100 tot 150 gram Boerenkool, spinazie of broccoli.

Hamburg-harburg, 17. Juni

Geef een reactie