Het aantal bloeddonoren valt

Blutkonserve
Het zou komen tot een tekort aan donor-bloed, dan dat heeft drastische gevolgen voor de Zieken en VerletzteIn Duitsland zijn minder en minder mensen bereid om bloed te geven. Experts waarschuwen over de levering gaten. Met name het ernstig ziek worden beïnvloed. Ook het doneren van bloed is ook gezond voor de donor.

Deze negatieve resultaten van de bloed donatie service van het Beierse Rode kruis gisteren publiceerde. Het grootste Probleem: de eerste keer donoren niet terug te keren. Slechts 20 procent van de mensen die gedoneerd hebben in 2011 voor de eerste Keer bloed, drie jaar later, nog steeds bereid om dit te doen. Het Statistische bureau van Beieren, schat dat door 2031, het aantal bloeddonoren afgenomen met ongeveer 12 procent. Een gelijkaardige Trend kan ook worden gebruikt voor andere delen van Duitsland te herkennen.

In het Algemeen, een grote kloof tussen de donoren en de ontvangers: Ongeveer 80 procent van de Duitsers zijn geïnstrueerd in het leven te bloeddonoren – slechts drie procent van de donaties zichzelf.

Echter, de gevolgen van een bloed-deficiëntie zou fataal zijn: met Name na een verkeersongeval, mensen donor bloed nodig hebben om – soms tot 25 liter. Maar ook aandoeningen, zoals bijvoorbeeld kanker, kan een bloed donatie nodig.

Wie kan bloed geven?

De enige voorwaarde: je moet tussen de 18 en 68 jaar oud en ten minste 50 kg in gewicht. In tegenstelling tot in het geval van de opnames in het huis van de arts, je hoeft niet te worden bij een bloeddonatie sober. Het is van voordeel, als je at normaal, en minimum. 1,5 l vocht te drinken.

Het Onderzoek

Voor elke donatie, een arts, bloeddruk en pols gecontroleerd. Uw bloed wordt getest nadat de collectie in het laboratorium. Als u merkbare resultaten, u onmiddellijk op de hoogte. Daarnaast weet je je bloedgroep.

Het Proces

Het is ongeveer 10 minuten bloedafname wordt gedaan in een liggende Positie. De aders zelf zijn sensoren in geen Pijn en voel alleen de kleine pieken, wanneer de naald dringt door de huid. Na de donatie is een pijn-vrij.

Na de donatie

Gun uzelf de gemoedsrust van de na het nemen van 30 minuten bij het stabiliseren van het circuit. Als dank, een gratis Snack zal worden verstrekt.

Hier vindt u het volgende station donaties in uw omgeving.

Bloed is goed voor de gezondheid

In een studie van Berlijn artsen waren: Een donatie van bloed, verlaagt de bloeddruk in de een gemiddelde van 16 mmHg. De deelnemers had een lichte hoge druk (bovenste waarde tussen de 140 mmHg en 160 mmHg). Binnen vier weken genomen werd twee keer tot 500 ml bloed als een gewone gift.

De resultaten verrasten zelfs de Artsen: De donatie niet door een verlaging van de bloeddruk alleen sterker dan de gewone drugs, ook hij bleef enkele weken laag. Bovendien, het bloed verbeterd vet waarden van de deelnemers.

Hamburg-harburg, 22

Geef een reactie