Help – mijn kind van roodvonk.

Dr. Nadine Hess
Expert Dr. Hess: roodvonk is onbehandeld, zeer besmettelijk is – voor u, daarom, in het geval van verdenking van de ziekte meteen naar de kinderarts.Roodvonk komt het vaakst voor bij jonge kinderen. Onze expert is Dr. Nadine Hess verklaart waarom de infectie kan zich in tegenstelling tot andere kinderziekten en waarom sommige van de ouders, Kleuterschool of school moeten communiceren.

De kinderarts Dr. Nadine zegt Hess

Het begint met typische koude symptomen zoals pijn in de nek, slikproblemen, en hoofdpijn, de ouders niet zorgen te maken dat u nog steeds heel. Ten laatste, wanneer het kind krijgt een uitslag, je moet hem dringend om de kinderen van de arts – waarschijnlijk een van uw jonge menigte zalm! Het is een besmettelijke ziekte die met name van invloed op kinderen in de Kleuterschool en de lagere school leeftijd.

Roodvonk kan doorbreken

In tegenstelling tot andere kinderziekten zoals mazelen of de Bof laat achter een dieprode, niet een volledige immunisatie. Verantwoordelijk voor de ziekte, bepaalde bacteriën, namelijk de zogenaamde A-streptokokken. Ze vormen giftige stoffen die kunnen leiden tot roodvonk. In het proces, maar niet gevormd, helaas, slechts een enkel toxine, maar anders. Iedereen die ziek wordt, dan alleen tegen de toxine van het immuunsysteem dat de oorzaak van de ziekte – het is dus mogelijk om meerdere scarlet – in totaal vier Keer.

De ziekte wordt overgedragen door voornamelijk droplet-infectie, bijvoorbeeld door Niezen of hoesten. In aanvulling op het eerste verkoudheid-achtige symptomen van een rode mond en keel, valt naar het begin van de ziekte. Na één tot twee dagen, zelden jeukende) huiduitslag (. Bij kinderen is dit begint vaak in de lies en strekt zich uit tot de oksels, de borst en uiteindelijk het hele lichaam. De uitslag verdwijnt na ongeveer zes tot negen dagen. Andere typische symptomen van roodvonk, de zogenaamde raspberry tong: Aan het begin van de ziekte is een witte plaque gevormd op de tong, na een paar dagen zetten ze roodachtig. Tot slot, de huid begint ongeveer een week na het uitbreken van de ziekte om te werpen.

Roodvonk – een geval voor antibiotica

In het Algemeen, scharnieren moeten zalm behandeld met antibiotica. Dit wordt ook gezegd om het risico te verminderen: Al twee dagen na de start van de behandeling, patiënten zijn niet meer besmettelijk. In de meeste gevallen wordt toegediend voor Penicilline. De medicamenteuze behandeling van roodvonk is ook belangrijk omdat de infectie kan leiden tot ernstige complicaties. Deze omvatten acute reumatische koorts, bijvoorbeeld. Dit kunt gewrichten ontstekingen in de grote gewrichten, zoals de knie, de hartspier, het hartzakje, de hartkleppen en de nieren. In het ergste geval kan dit leiden tot blijvende schade.

Junge im Bett mit Scharlach

Uw kind moet herstellen na een roodvonk infectie een paar dagen thuis voordat het opnieuw bezoeken van sociale voorzieningen, zoals de kinderopvang of de school

Infectie met de verplichte rapportering

Omdat roodvonk is onbehandeld zeer besmettelijk, moeten oppassen uw kind zal alleen het bed. Je moet ook op de hoogte van de Kleuterschool of de school over de ziekte. Over het algemeen moeten patiënten vermijd contact met andere mensen. Dit wil natuurlijk niet zeggen, dat je weg wilt uw zieke kind alleen. Maar hoe eerder de infectie is geconstateerd en de antibiotica wordt behandeld, hoe kleiner het risico van infectie. Zorg ervoor dat je kind in bed te blijven en te beheren hem vooral van warme dranken en zacht voedsel, zoals soep of pap. Kruiden thee en water zijn vooral goed voor de hydratatie.

Het antibioticum moet worden genomen op basis van het geval, tussen de acht en tien dagen. Om complicaties te vermijden, moet niet stoppen met de behandeling vooraf, zelfs als het kind zich voelt in de tussentijd. Als een Algemene regel, de Patiënt moet herstellen in een paar dagen thuis voordat hij weer terug kunnen naar de school of Kleuterschool te bezoeken.

Geef een reactie