Hannelore Kraft: Sinds ik brood uit, ik ben weer fit

Hannelore Kraft
Hannelore Kraft lijdt aan de ziekte van de buikholte, net als elke 250. Een man in Duitsland voor een aantal jaren in Noord-Rijnland-Westfalen Minister-President Hannelore Kraft voelde zich onwel voelt: ze werd steeds zwakker en meer vermoeid en steeds dunner en dunner.

Geen arts die ontdekte wat er mis was met haar. Tests toonden aan dat de kracht had te weinig ijzer in het bloed. De artsen de schuld van de stress van de top-politicus en voorgeschreven ijzer supplementen. Echter, haar toestand nog erger. Zo is Hannelore Kraft besloten om te gaan op de klachten zelf. In hun zoektocht kwamen ze over de pagina ‘ s van de duitse coeliakie samenleving op het Internet. De symptomen van de ziekte werden beschreven en Hannelore Kraft herkend: ik heb zo: ik ben een Gluten-intolerant!

Wat is coeliakie?

De zogenaamde coeliakie is een chronische ontsteking van het darmslijmvlies, die is gebaseerd op een incompatibiliteit van de lijm eiwit Gluten. Het eiwit komt vooral voor in de soorten graan tarwe, rogge, gerst, haver en spelt en is hetzelfde voor een Gezonde en volledig onschadelijk. Echter, ongeveer één op de 250. De mensen in Duitsland niet meer aankan. Veel Patiënten niet vermoeden, eerste, dat gluten-bevattende voedingsmiddelen beschadigen, en blijven om voedsel te nemen met het eiwit. Dit leidt tot een ontsteking in de kleine darm: als een resultaat, plat de zogenaamde villi, die absorberen meestal de voedingsstoffen uit het voedsel, legt de ziekte van de buikholte expert Dr. Stephanie Baas. Eindelijk, de villi verdwijnen, dus de darm in staat is om gebruik te maken niet meer eten.

Hoe ik me voel met de intolerantie?

Typische symptomen zijn diarree, Misselijkheid en een opgeblazen gevoel, zegt Dr. Baas. En omdat het lichaam niet meer genoeg voedingsstoffen absorbeert, verliezen volwassenen vaak op gewicht bij kinderen, het gaat om verstoring van de groei. Bijna 90 procent van de Getroffen mensen de ziekte zich manifesteert, is echter minder duidelijk tekenen, weet de expert: niet-specifieke gastro-intestinale klachten, vermoeidheid of depressie kan ook duiden op een gluten intolerantie, zoals een tekort aan ijzer. In het geval van verdenking, de arts tests van het bloed voor coeliakie-antilichamen, en maakt de maag en de twaalfvingerige darm te spiegelen aan het detecteren van veranderingen in het slijmvlies . Voor een veilige diagnose multiple weefselmonsters van de dunne darm verwijderd is, zegt Dr. Baas.

Wat zijn de oorzaken van gluten-intolerantie?

De ziekte kan op elke leeftijd voorkomen. Er zijn kinderen die reageren op de eerste graan pureer met een intolerantie, veel mensen ontwikkelen, maar ook plotseling met 20, 40 of 60 jaar. Het vermoeden bestaat dat een genetisch Defect de oorzaak is. Blijft de buikholte van de ziekte onopgemerkt, het kan aandoeningen, zoals osteoporose, in zeldzame gevallen, intestinale tumoren leiden tot een resultaat, zegt de expert.

Hoe kan ik een feed mezelf?

In het geval van een onverenigbaarheid, gewoon het leven van een lange afstand van gluten-bevattende voedsel. Hannelore Kraft tarwe eten, dus brood en gebak gemaakt van beuken, kastanje of maïzena. In uw land, tags, kantine chef-koks ook nu bieden gluten-free lunch’. Sinds ik let op de Gluten-vrij dieet, het maakt me echt geweldig, zegt de politicus.

Video: De Ziekte Van De Buikholte

Gluten-vrij gegarandeerd:

Voor Het Bakken

Glutenvrij meel van rijst, Maïs, kokos, aardappelen, gierst, en glutenvrije tarwezetmeel. Fabrikant van mill bijvoorbeeld Dr. Schär, of hamer. Bindmiddelen-zonder Gluten: guargom, johannesbroodpitmeel, arrow root zetmeel.

Om Te Eten

Bijna alle natuurlijke voedingsmiddelen zoals vers fruit en groenten, melk, kwark en kaas, vis, vlees, noten en peulvruchten zijn gluten-vrij. Speciale producten zijn gemaakt met het glutenvrije Symbool van de DZG gemarkeerd.

Goed om te weten

Gluten is een natuurlijk eiwit als een additief is toegevoegd aan industrieel-beige-en-klare producten.

Alleen een strikt dieet helpt

Deze korrels, van die brood en pasta zijn gemaakt, bevatten van nature Glutenvrij: tarwe, spelt, rogge, gerst en haver. Maar wees voorzichtig: De lijm eiwit wordt ook gebruikt voor de productie van voedingsmiddelen, zoals fruit, yoghurt, chocolade, worst, Pizza, en andere kant-en-klare maaltijden. In smaakstoffen, verdikkingsmiddelen en stabilisatoren met Gluten.

Geef een reactie