Groen Cola: reclame duizeligheid onthuld

Gratis Stevia voor suiker en groen voor gezond? Naar de mening van de consument, ten minste, als je in de supermarkt in de voorkant van de frisdrank plank. Het is niet correct, maar het toont de markt van de consumenten advies centrum van neder-Saksen. Hier kun je vinden wat er werkelijk achter de valse Gezonde labels.

Ondanks het gezonde Imago, de trend van de dranken door middel van reclame of groene labels zal worden gemist, je bent niet gezonder is of veel suiker armer dan andere frisdranken – dit is het resultaat van de consumenten advies centrum Nedersaksen, in uw markt controleren om te drinken met de huidige Trend van Ultra classic of Coca-Cola Leven.

Rood licht voor de Groene Cola

In deze, deskundigen van de consument onderzocht de Centrale acht drankjes op hun suiker en calorieën en kent dan de recensies in de Vorm van een stoplicht kleuren. Groen staat voor een laag suikergehalte (tot 2,5 gram per 100 milliliter), en rood voor hoge (ongeveer 6,3 gram per Milliliter).

Drie van de geteste producten zijn gekenmerkt door de toevoeging van Stevia. Een van hen werd geadverteerd met een derde minder suiker, minder calorieën. Een andere drank zonder Stevia bovendien werd de vermelding van minder zoet.

De Tests toonden aan: Van de vier zogenaamd low – calorie en suiker armere drankjes toonde drie nauwelijks minder suiker en calorieën dan de Standaard producten van hetzelfde merk. Een Coca-Cola, bijvoorbeeld, bevat 54 gram 18 suikerklontjes per 0,5 Liter fles. De groene Coca-Cola Leven bevat ten minste elf kubus van suiker (34 gram) en overschrijdt aanzienlijk van de wereld gezondheids organisatie (WHO) aanbevolen dagelijkse dosis Suiker 25 gram.

Groene Cola allesbehalve gezond

Dit suiker-bomb is iets anders dan gezond zijn, zegt Anneke von Reeken, voedingsdeskundige van de consumenten advies centrum neder-Saksen, Duitsland. Om in gedachten te houden is dat vooral jonge en trendy drankjes zoals Cola consumeren – en 12-Jaar-oud, de aanbevolen dagelijkse bracht het hoogste bedrag van slechts 22.5 gram.

De gedetailleerde test resultaten kunt u hier bekijken.

Hamburg-harburg, 15. Mei

Geef een reactie