Groeistoornissen: Hoe is de diagnose?

Afhankelijk van de Ernst van de groei van de verstoring, kan het nuttig zijn om te bepalen wat de redenen voor de vertraging van de groei, en de diagnose van de behandelend kinderarts. In onduidelijke gevallen, een zogenaamde kinderarts-endocrinoloog, dat wil zeggen een hormoon specialist voor kinderen kan worden gebruikt voor de diagnose van groeistoornissen.

In het onderzoek van groeistoornissen, de arts eerst maatregelen de omvang van het lichaam van de ouders en eventuele broers en zussen, en berekend op basis van deze waarden wordt de grootte van het gezin doel, dat is te zeggen voor de onderzochte kind wordt verwacht in de lichaamsgrootte. Kleine ouders zijn minder waarschijnlijk om een zeer groot kind, maar ook geweldige ouders met een lage waarschijnlijkheid van een minderjarige kinderen op de wereld. De verwachte sterk afwijkt van de huidige waarde, de dokter, de puberale ontwikkeling van het kind en vraagt aan de ouders om een mogelijk vertraagde puberteit in zich en oudere Broers en zussen. Hij bepaalt ook het bot leeftijd door x-ray onderzoek van de linker Hand en verzocht de geboorte grootte en het geboortegewicht.

Wachstumsst├Ârungen

Voor de diagnose, de arts moet duidelijk maken of er een mogelijke groei stoornissen, hormonale oorzaken

Studies over groeistoornissen

Om het gewicht te Bepalen van het lichaam kunnen conclusies worden getrokken over een mogelijke Miskraam of ondervoeding. Door middel van een MRI-scan (magnetic resonance imaging) van de hypofyse (hypofyse) en de Hypothalamus een pathologische verandering in de hersenen kan worden geïdentificeerd. Een grondig lichamelijk onderzoek en een bloedonderzoek voor het afronden van de groei stoornissen-diagnose. De bloedtest is, onder andere, informatie over ontsteking, bloed armoede (anemie), evenals de functie van de nieren en de lever. De hormonen van de schildklier kan worden gecontroleerd in het bloed en de groeihormonen uit de hypofyse. De schildklierhormonen zijn verhoogd of verlaagd, andere studies (bijvoorbeeld een echografie en scintigrafie van de schildklier). Om de diagnose cystic fibrosis als een mogelijke oorzaak van de groei van de stoornis, is een zogenaamde zweet test, waarbij de lasnaad is om te worden onderzocht op een bijzonder hoog zoutgehalte.

Geef een reactie