Gluten-intolerantie: eten kan je ziek maken

Een hap brood of een vork vol noedels, vaak alleen, en de maag zit in de knoop. Er is Misselijkheid en pijnlijke spijsvertering gevolgen van problemen. Miljoenen mensen lijden aan deze of vergelijkbare symptomen. De reden is vaak heel simpel – veel mensen niet weten: u intolerant zijn voor Gluten.

De spijsvertering is gevoelig voor volkoren

Deze lijm eiwit in granen zoals spelt, tarwe, rogge of gerst. Dus zelfs schijnbaar gezonde voedingsmiddelen zoals granen en volkoren zijn de makers van producten voor de Getroffen om Ziek te zijn. De intolerantie is de ziekte van de buikholte, van een inflammatoire ziekte van de dunne darm slijmvlies. Het vormen tegen de vermeende vijanden in de loop van de tijd, de anti-lichaam. En dit, op zijn beurt, symptomen, zoals diarree, migraine, opgeblazen gevoel, en zelfs depressie. De behoefte van de patiënt om te voorkomen dat uw leven lang gluten-bevattende producten, anders loopt u het risico in aanvulling op de vervelende symptomen en ook osteoporose en kanker van de dikke darm als een ernstige late effecten.

Klachten, bijvoorbeeld, die zich ophopen na de consumptie van brood, moet u een arts raadplegen. Door een bloedonderzoek Gluten antilichamen kunnen worden gedetecteerd. Definitieve zekerheid biedt dan het verwijderen van een steekproef van weefsel uit de dunne darm.

Gluten-vrij dieet beschermt het lichaam

Ongeveer 30 procent van de Duitsers reageren op de lijm eiwit met een intolerantie. De enige oplossing is de totale overgave van producten met Gluten. Alleen dan kan het beschadigd darmslijmvlies is de mogelijkheid om een rust – gevolg ziekten worden voorkomen. Brood en Pasta niet nodig te benadrukken, toch volledig uit uw dieet. De voedingsindustrie heeft aangepast in de afgelopen jaren om het toenemende aantal mensen dat Getroffen: In supermarkten, zijn er meer en meer producten op de verpakking te koop opmerking glutenvrij.

Geef een reactie