Gilles de la Tourette syndroom: Veel gebruikt voor het nabootsen van mij, belde me een Retard

Aufgrund ihrer Tics wurde Steffi lange gehänselt.
Door hun Tics Steffi werd geplaagd voor een lange tijd. In de tussentijd heeft ze haar ziekte geaccepteerd. De zieke twitch, blink, huilen convulsively: gilles de la Tourette kunnen het niet genezen, noch verbergen. Gewoon leren leven met, zoals Steffi.

Voordat ik te weten Steffi, ik weet alleen dat ze een student en gilles de la Tourette-syndroom lijdt. Zelfs als ik hebben er veel over lezen, ik vraag me af of ze klaagt, misschien, en ontsnappen. Als het gilles de la Tourette-Getroffen in de televisie. Later, ik ben opgelucht – en schamen: Steffi praat zoals ik dat doe. Ze legde me uit dat slechts een kwart van de mensen van haar kan lijden Coprolalia, wat betekent dat je zweren gebruik wilt zonder woorden. U denkt snel, dat is allemaal zo, want het lijden is zo extreem Tics, staan heel. Ik heb alleen motorische Tics, en ik ben, net als vele anderen, blij als niemand het zag.

Tics kunnen alleen uitstellen, niet voorkomen

Sinds de leeftijd van zeven jaar, met de 25-jarige op gilles de la Tourette-syndroom lijdt. Als u een tikkende, het verplaatst zich met een ruk van haar hoofd, trekt de mond of comprimeert uw tanden. Wat gebeurt er als ze niet kunt bedienen, kunt – net als u kunt voorkomen dat de hik. Mijn Tics veranderen voortdurend. Van tijd tot tijd kan ik op u. Zonder dat iemand het merkt, het spannen van je dijen of kneed stevig met de handen. Dit helpt, tenminste in het kort. Niemand zal het merken. Maar de Tics kan alleen op te schorten, u zal worden geloosd later.

In de lagere school, Steffi is niet omwille van hun eigen soort. De veranderingen in de puberteit. Op de middelbare school begon de andere te imiteren me en noemen me ‘Retard’. Ongeacht waar de student gaat: Het is fluisterde. Je weet hoe je invloed op anderen, maar je kunt er niets aan doen. Zo veel als ze wil.

Steffi trekt helemaal terug

Op dat moment het hoofd van de gedachte blijft niet in de Steffi ‘ s, dat is niet normaal, dat er iets mis is in je hersenen. Ze trekt helemaal terug. Ik kan nergens heen met de verwachting dat iemand plezier van mij. Zelfs als ik plaagde voor iets heel anders, ik was beledigd onmiddellijk.

Steffi ‘ s weg: ze leren. Heel veel. En krijgt uitstekende kwaliteiten. Ik wilde bewijzen dat ik ben niet dom of achterlijk. Nog steeds, zij is beschaamd. Zozeer zelfs dat ze spreekt met niemand over hun lijden. Ik heb geprobeerd om het te bestrijden. Mijn ouders en leraren waren hulpeloos. Ik wilde er niet over praten. Als ik dan naar de dokter zou hebben, zou ik flipte. Dit betekende dat ik niet wist wat er mis was met mij. Ik was beschaamd, en deden alzo, gelijk als niets. Steffi voelt zich eenzaam. Haar familie zegt dat ze jerks opzettelijk, op de buik beweegt in de ogen gedraaid. Gilles de la Tourette? Het zijn maar met de scheldwoorden. Maar Steffi? Nooit! Ze voelt zich afgewezen en alles.

Op een keer was ik in staat om me op mijn Tics

Pas toen ze weg trekt om te Studeren, iets veranderen. Steffi voor het snel vinden van vrienden, heeft voor de eerste Keer, een Kliek. Mensen die ze vertrouwt. En ze viel in liefde. In iemand, het maakt niet uit dat het gedraagt zich soms vreemd. Op een keer was ik zo ver dat ik kon maken van mijn Tics. Zij heeft onderzoek gedaan op het Internet, er zijn voor uw klachten. De zoek resultaten spreken voor zich: gilles de la Tourette. In de forums die het uitwisselen van informatie met andere belanghebbenden. Eindelijk. Tot slot, je voelt je begrepen. Na jaren van onzekerheid Steffi overwint, naar de dokter gaan. Bevestigd: ze heeft gilles de la Tourette syndroom. Eigenlijk bent u niet tevreden over deze diagnose. Voor mij was het een verademing dat je tegen me zei, wat is er mis met mij is en dat ik ben niet gek.

Om te weten, genoeg voor Steffi. Medicijnen weigeren vanwege de bijwerkingen. Ze woont nu met gilles de la Tourette syndroom en is bezig met de afronding van haar studie. Er zijn ergere dingen. Ik ga niet akkoord met het gilles de la Tourette, maar ik ben afgetreden. En ik ben niet meer te schamen. Dit is allemaal voorbij. Bij het afsteken, zegt ze: ik ben nog jong. Soms zijn de Tics verdwijnen in de volwassenheid. En zo niet, dan niet.

Bron: Laura, 27/2011

Geef een reactie