Gilles de la Tourette Syndroom: Onwillekeurige Spiertrekkingen

Im Internet können Tourette-Erkrankte mit anderen Erfahrung austauschen
In Internet gilles de la Tourette kan-Ziek met een andere ervaring over de ziekte exchange, de Tics rapport, is machteloos. Jessica krijgt om het trillen van spieren en knipogen. Ze heeft geen controle meer over haar lichaam. De praktijk Vita legt uit wat het is in deze ziekte.

Gilles de la Tourette syndroom symptomen anders

Lang heeft beschaamd de jonge vrouw voor haar ziekte. Maar ze heeft een manier gevonden om je lot. Voordat ik te weten Jessica, ik weet alleen dat ze een student en gilles de la Tourette syndroom (TS) lijden. Zelfs als ik hebben er veel over lezen, ik vraag me af of ze scheldt en te ontsnappen. Als het gilles de la Tourette-Getroffen in de televisie. Later, ik ben opgelucht en een beetje beschaamd: Jessica praat zoals ik. Ze legde me uit dat slechts een kwart van de slachtoffers heeft last van Coprolalia, en zonder scheldwoorden gebruikt. U denkt snel, dat is allemaal zo, want het lijden is zo extreem Tics, staan heel. Ik heb alleen motorische Tics, en ik ben, net als vele anderen, blij als niemand het zag. Sinds de leeftijd van acht jaar, met de 30-jarige last van TS.

Als u een tikkende, het verplaatst zich met een ruk van haar hoofd, trekt de mond of comprimeert uw tanden. Wanneer het gebeurt, u kunt niet bepalen. Mijn Tics veranderen voortdurend. Van tijd tot tijd kan ik op u. In het geheim het verstevigt je dijen of kneed stevig met de handen. Dit helpt, tenminste in het kort. Niemand zal het merken. Maar de Tics kan alleen op te schorten, u zal worden geloosd later. Tot de puberteit Jessica niet omwille van hun eigen soort. Alleen op het gymnasium begonnen de andere om mezelf te imiteren, en om mij te bellen of ‘Retard’. Ongeacht waar de student gaat: Het is fluisterde. Je weet hoe je invloed op anderen, maar je kunt er niets aan doen. Zo veel als ze wil. Op het moment, hoofd van de gedachte van het niet implantaat in Jessica dat ze normaal is. Ze trekt helemaal terug. Ik kan nergens heen met de verwachting dat iemand plezier van mij.

Jessica ‘ s weg: ze leren. Heel veel. En krijgt uitstekende kwaliteiten. Ik wilde bewijzen dat ik ben niet dom of achterlijk. Nog steeds, zij is beschaamd. Zozeer zelfs dat ze spreekt met niemand over hun lijden. Ik heb geprobeerd om het te bestrijden. Ik wilde er niet over praten. Als ik dan naar de dokter zou hebben, zou ik flipte. Dit betekende dat ik niet wist wat er mis was met mij. Ik heb het liever zoals het is niets. Jessica voelt zich eenzaam. Haar familie zegt dat ze jerks opzettelijk, op de buik beweegt in de ogen gedraaid. Gilles de la Tourette? Het zijn maar met de scheldwoorden. Maar Jasmine? Nooit! Ze voelt zich afgewezen, en voor vele jaren alle door uzelf.

Pas toen ze weg trekt om te Studeren, iets veranderen. Jessica het snel vinden van vrienden, heeft voor de eerste Keer, een Kliek. Mensen die ze vertrouwt. En ze viel in liefde. In iemand, het maakt niet uit dat het gedraagt zich soms vreemd. Op een keer was ik zo ver dat ik kon maken van mijn Tics. Zij heeft onderzoek gedaan op het Internet, er zijn voor uw klachten. De zoek resultaten spreken voor zich: TS. In de forums die het uitwisselen van informatie met andere belanghebbenden. Tot slot, je voelt je begrepen. Na jaren van onzekerheid, Jessica overwint, naar de dokter gaan. Bevestigd: het heeft de TS. Eigenlijk bent u niet tevreden over deze diagnose. Voor mij was het een verademing dat je tegen me zei wat is er werkelijk aan de hand met me is en ik ben niet gek.

Om te weten, genoeg voor Jasmijn. Medicijnen weigeren vanwege de bijwerkingen. Ze woont nu met de TS en net klaar met haar studie. Er zijn echt veel erger. Ik ga niet akkoord met het gilles de la Tourette, maar ik ben afgetreden. En ik ben niet beschaamd. Dit is allemaal voorbij. Bij het afsteken, zegt ze: ik ben nog jong. Soms zijn de Tics verdwijnen in de volwassenheid. En zo niet, dan niet.

Gilles de la Tourette syndroom: Het Belangrijkste in een oogopslag

Wat is het?

Gilles de la Tourette syndroom (TS) is een neuropsychiatrische aandoening die gekenmerkt wordt door Tics (snelle, vaak plotselinge, heftige bewegingen). Mensen met gilles de la Tourette syndroom vaak op zoek naar een beschermde omgeving (bijvoorbeeld familie), om te laten uw symptomen vrij, nadat ze hebben geprobeerd u op het werk of op school. De Tics neem het geval van Woede, spanning of Stress.

Wat zijn de eerste symptomen

Het meest vaak een Tic facial, zoals de ogen knipperen of Rimpelen van de mondhoek. Ook moet duidelijk de keel, of spierkrampen kunnen de eerste tekenen. Soms is de aandoening begint met meerdere symptomen. Ongeveer 25 procent van de mensen met gilles de la Tourette syndroom stralen onvrijwillig scheldwoorden. Stress, spanning en boosheid kunnen lossen, als je schreeuwen luid. Het is niet precies duidelijk waarom u een slechte woorden.

Wat is Beïnvloed door de Tics voelen

Vaak kinderen die niet merken dat hun Tics in eerste instantie. Zijn het de ouders die zich bewust zijn van de meeste van de tijd. Van over de 10. Jaar oud worden vaak waargenomen, bepaalde gevoelens (bijvoorbeeld vlinders in de maag, gevoel van spanning in de nek) onmiddellijk voorafgaand aan een Tic. Anders, het Beïnvloed uw spieren doen samentrekken, respectievelijk, volgens de verklaring is alleen van toepassing als u werkt met dit al. Soms, in het geval van zeer lichte Tics, zelfs dat niet.

Hulp en informatie op Internet: www.tourette-gesellschaft.de; www.ah-ta.de www.tourette.de/regio

Geef een reactie