Gezonde Wonderen Van De Rode Biet

Rote Bete
Dagelijks een glas bietensap beschermt tegen hoge bloeddruk antioxidanten en anti-inflammatoire stoffen in de rode Biet, de bloeddruk, het risico voor hartaanvallen verminderen, en zelfs verbeteren van het uithoudingsvermogen. Hier kunt u lezen hoe dat te doen!

Iedereen die last heeft van hoge bloeddruk, doen er goed aan om te drinken van bietensap. Volgens een studie in het American Journal of Physiology – Regelgeving, Integratieve en Vergelijkende Fysiologie een glas bietensap is genoeg op een dag om de bloeddruk te verlagen op een gemiddelde van zeven procent. Na een uur kunt u bepalen van de bloeddruk-verlagend effect. Het grootste effect treedt op na ongeveer drie tot vier uur.

Onderzoekers aan de Universiteit van Exeter te vinden die rode Biet als een natuurlijke doping-effect betekent en het uithoudingsvermogen. Een halve liter sap per dag verhoogd de prestaties van de proefpersonen met 16 procent. De hoge nitraat gehalte zorgt ervoor dat de spieren in de band minder. Maar let op: nitraat in het lichaam kunnen vormen ongezonde nitrosamines. Daarom is een maximum van 1,5 liter sap per week te drinken.

Rode biet versterkt de hersenen. Omdat slechts 200 gram, nemen 20 procent van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid Ijzer. Het mineraal bevordert het denkvermogen en versterkt de concentratie. De reden: ijzer moleculen transporteren zuurstof door het lichaam. In het geval van een gebrek aan zuurstof niet genoeg in de hersenen, en aandacht. Een onderzoek kan ook aantonen dat de rode Biet verbetert de bloedtoevoer naar de hersenen en dus helpt ziekten zoals dementie voorkomen.

Bijzonder waardevol zijn de Plant is ook geschikt voor vegetariƫrs en Veganisten: rode Biet is een van de weinige plantaardige bronnen van B12. De Vitamine bevordert de celdeling en de vorming van bloed. De dagelijkse behoefte is drie microgram. 100 gram rode Bieten bevatten van 0,3 microgram.

Tip: Pak dat u tijdens het winkelen kleinere knollen, de smaak is vaak houtachtig. Om aan de veilige kant, is het raadzaam rode Biet en altijd met een Vitamine C-rijke voedingsmiddelen, zoals citrusvruchten, voor te bereiden. De Vitamine C voorkomt de omzetting van nitraten in Nitrosaminen, die zijn betrokken in een aantal studies met een verhoogd risico op kanker.

Geef een reactie