Gevaarlijke materialen BPA: Waarom is het voor vrouwen schadelijke

Frau mit Kassenzettel
Van bij de ontvangst van de stof Bisfenol A (BPA) schadelijk voor vrouwen meer dan mannen – een recente AMERIKAANSE StudieDie schadelijke stof Bisphenol A (BPA) is opgenomen in veel plastic producten. Hier kunt u leren waarom vrouwen zijn bijzonder kwetsbaar en hoe ze zichzelf kunnen beschermen.

Bisphenol A (BPA) is opgenomen in alledaagse voorwerpen zoals blikjes en plastic servies. Het effect op de gezondheid is nog niet volledig begrepen. Enkele resultaten van het onderzoek geven aan dat de stof is schadelijk voor het hart, Diabetes, en stimuleert de vruchtbaarheid aangetast. Op basis van dit bewijs, het gebruik van BPA in babyflessen, de EU was in 2011 verboden.

De wetenschappers van de Universiteit van Cincinnati wilde vinden in hun huidige studie, of de stof heeft verschillende effecten op de gezondheid van het hart van mannen en vrouwen.

BPA is gevaarlijk voor het vrouwelijke hart meer

Om dit te doen, ze gaf mannelijke en vrouwelijke muizen met een BPA-besmet voedsel – de dosis was ongeveer gelijk aan de hoeveelheid die mensen gemiddeld dagelijks. Toen de onderzoekers analyseerde de effecten op de gezondheid van het hart van de dieren.

Het resultaat: In beide geslachten, de materialen waren voor het afdrukken van een soortgelijke negatieve invloed op bloed en de cardiac output. De vrouwelijke muizen waren, echter, de BPA-inname aanzienlijk meer gevoelig voor beschadiging van het weefsel en schade aan de hartspier is dan die van de man.

Dus u uzelf beschermen tegen BPA

Van het resultaat, de Directeur van de studies concluderen dat vrouwen worden blootgesteld aan door de consumptie van BPA tot een hoger risico voor hart-en vaatziekten dan mannen. Zij adviseren u zich aan een paar voorzorgsmaatregelen:

  • Tupperware in de magnetron: De hoge temperatuur zorgt ervoor dat de BPA uit de kom wordt in het voedsel
  • Indien mogelijk, ingeblikt voedsel te vermijden BPA opgenomen te worden in de inwendige coating van blikjes voedsel
  • De ontvangst is niet het papier waarop De bon geprint, weg te nemen, of na contact handen wassen: BPA bevat, de stof kan worden opgenomen door de vingers

Hamburg-harburg, 19. Januari

Geef een reactie