Getuigen roken astmatische kinderen?

Kind mit Asthma
Astma is een van de meest voorkomende chronische ziekte bij Kinderen, met een sigaret roken in het contact, hebben een verhoogd risico op Astma. Een studie uit Noorwegen toont aan dat, Blijkbaar, de rook spelen aan het einde van de vaders een grotere rol dan eerder werd aangenomen.

Het is algemeen bekend dat de levensstijl van de ouders heeft een grote invloed op de gezondheid van de kinderen. Tijdens de Jeugd, maar ook voor de geboorte – zelfs vóór de conceptie. Zo ver, de stijl van leven van de moeder was altijd in de aandacht. Het is bekend dat Stress, slechte voeding en de consumptie van alcohol en sigaretten is schadelijk voor de ontwikkeling van het kind direct. Het bewijs dat de gezondheid kan het beschadigd worden omwille van invloed op het gedrag van de vader, de nakomelingen van een paar, compact groeiend. Schadelijk gedrag is, blijkbaar, Roken.

Kinderen van Rokende vaders hebben drie keer zo hoog risico op Astma

Onderzoekers uit Noorwegen onderzocht in een uitgebreide Meta-analyse van de gegevens van 24.000 kinderen en hun ouders. Dr. Cecilie Svanes, van het centrum voor internationale gezondheid in de Bergen en haar Team een verrassende ontdekking: kinderen van Rokende vaders niet meer te lijden gehad dan drie keer zoveel kans op Astma als kinderen van niet-rokers. En ook, als de vaderen reeds gestopt voor maximaal vijf jaar vóór de tijd van de conceptie en Roken. Hoe langer de vaderen tot de Flikkers aangevallen, en de eerder hadden ze begonnen, hoe hoger het risico voor een Astma-ziekte van hun kinderen. Verrassend bleek uit het onderzoek geen invloed op het risico van Astma van het kind, als de moeder eerder had gerookt.

Roken veroorzaakt schade epigenetische

De onderzoekers verwachten dat Roken veroorzaakt aan de vaderen van epigenetische schade, en deze worden doorgegeven via het sperma te geven aan het nageslacht. Dit betekent dat als gevolg van externe factoren – in dit geval de Rokers – mechanismen te worden gewijzigd, hetgeen zal leiden tot een sterkere of zwakkere Lezen van bepaalde genen. De activiteit van een gen, maar niet de genetische informatie gewijzigd.

Svanes betoogt op basis van de resultaten van uw team voor een betere verlichting onder de mensen, wat is de impact van het Roken voor de latere nakomelingen: de beleidsmakers moeten zich richten interventies op jonge mannen en de gevaren van Roken vooral aan hun ongeboren kinderen en waarschuw.

Hamburg-harburg, 3. Oktober

Geef een reactie