Gegevens voor beloningen – ze zijn ook een in de handel verkrijgbare Patiënt?

Joggerin sieht auf ihr Smartphone
Stap teller, digitale bloeddruk meter, of een voedings-App: Elke derde persoon zou volgens een recente enquête, zijn de gegevens van de gezondheids-Apps voor zijn ziektekostenverzekering, vandaag is het de Europese data protection day. Echter, hoeveel van de middelen van de duitse patiënten, de bescherming van uw gegevens? Hoe gemakkelijk ze onthullen van persoonlijke informatie van Apps en Co.? De praktijk Vita heeft onderzocht.

Hoeveel stappen heb je gelopen vandaag? Wat heb je eten voor het Ontbijt? En hoe is het met je bloeddruk? En nu de belangrijkste vraag: aan Wie u vertrouwt de antwoorden op deze vragen?

Die Apps heeft één of meer gezondheid op zijn Smartphone, en volgens een recente enquête, maar 41 procent van de bevolking is opgeslagen met grote waarschijnlijkheid een aantal van deze informatie in digitale vorm. En iedere derde van hen zou een studie van de markt onderzoeksbureau YouGov, volgens de gegevens van de App naar het health insurance Fund, als hij voordelen in ruil zou krijgen.

Maar Voor 39 procent van de respondenten de openbaarmaking van hun gegevens voor de gezondheid verzekering is uit van de vraag. Angst voor de gevolgen, zoals een toename van de bijdrage op basis van de verzamelde gegevens is 73 procent. 81% was bezorgd, bovendien, dat de verzamelde gegevens zou later worden gebruikt voor andere doeleinden.

Generali verzekeringsgroep is gezien de App voor het verzamelen van gegevens

De achtergrond van de huidige discussie: In de verzekeringssector, zijn er plannen om gegevens te verzamelen over Fitness en voeding van de Verzekerde en belonen van een gezonde levensstijl met beloningen. De Generali group is momenteel bezig met het ontwikkelen van een zogenaamde Telemonitoring, in het geval van de patiënt, de verzekeringen via de App op een regelmatige basis informatie over de sportieve activiteiten, check-up afspraken, dieet, of aantal stappen vooruit.

De verzekering belooft te moedig je klanten naar een gezonder leven – omdat het gezonder is de klant, hoe minder geld het kost de verzekeringsmaatschappij. Dat is de reden waarom de gezondheid-bewuste gedrag moet worden beloond met tegoedbonnen voor sport studio ‘ s en reis-en kortingen op de verzekering bijdrage. Volgens berichten in de media, ook Axa, Allianz, en andere verzekeraars werken aan dergelijke programma ‘ s.

De bezorgdheid van de privacy voorstanders

In het licht van de nieuwe ontwikkelingen, expert clips in je privacy-alarm klokken. De centra voor de consument over het waarschuwen van een all-round monitoring van de Verzekerde door de ziekenfondsen en de mogelijkheid van een schadelijke levensstijl als gevolg van de toegenomen bijdragen te straffen.

Ook de Federale Commissaris voor gegevensbescherming, Andrea Voßhoff, sprak onlangs tegen het gebruik van gegevens van medische Apps door zorgverzekeraars. Ze heeft het concept voor de wet op de gegevensbescherming zeer problematisch en adviseert de Verzekerde, om uw gegevens te verstrekken.

Wat de Duitsers denken van deze plannen?

Maar wat van de duitse smartphone-gebruikers zegt en verzekerd? We hebben vroeg in de bevolking. Dit soort van antwoorden die we kregen:

Yngve R., 27, werklozen:ik zou mijn gegevens aan iedereen. Ik doe heel veel aan Sport, zou profiteren, maar ik zou een Algemene ongemakkelijk – het is niemand gewoon een beetje, als ik ga Joggen. En als ik niet ga misschien meer Joggen, dan ben ik shit. En de mensen die geen gebruik maken van deze App of geen gebruik wilt of een Smartphone – ik heb een Smartphone, bijvoorbeeld, zelfs maar voor een paar maanden, dus een – ook in het nadeel. In dit opzicht denk ik dat het Hele ding is eigenlijk heel oneerlijk.

Sara H, 19, student: Dus als het voor het ziekenfonds zou worden, in ieder geval, maar niet anders. Een bonus is zeker een goede Anlocker.

Robin S., 22, medische-verkoper: ik zou niet geven mijn gegevens en meer. Er zijn al beloningsprogramma ‘ s, en ik denk dat, als je mee wilt doen, dan zou u zeker iets vinden dat bij hen past, en ik weet niet of het noodzakelijk is voor het vastleggen van de gegevens extra weer.

Op Facebook de discussie gaat door – vertel ons uw mening!

Hamburg-harburg, 28. Januari

Geef een reactie