Finasteride kan vechten prostaat medicatie haaruitval?

Een medicijn tegen de prostaat problemen ook helpt bij haaruitval. Maar experts waarschuwen voor de ernstige bijwerkingen.

Elke derde man meer dan 30 jaar elke tweede persoon boven de 50 heeft last van haaruitval. De meest voorkomende Vorm is alopecia androgenetica. De haarwortels overgevoelig zijn voor de randapparatuur van testosteron metabolisme, de zogenaamde DHT (dihydrotestosteron) de aanval op de haarwortel. Het vermindert de grootte van de wortels, de haargroei is schaars, en het vormt een kaal hoofd. Voor een lange tijd leek het, als de Betrokken persoon zou hebben om het feit te aanvaarden. Geen medicatie of home remedies kunnen helpen.

Finasteride effect op het haar en de prostaat

Tot de groep van Merck in 1992 introduceerde het geneesmiddel Proscar de werkzame stof finasteride te helpen bij mannen met goedaardige prostaatvergroting. Echter, de Artsen en de patiënten hadden een fantastische side-effect: Veel van de gebruikers had naast de prostaat problemen, met het begin van de haaruitval te bestrijden, maar na een paar maanden, Proscar gestopt dit, de kapper had een sterke en, in sommige gevallen, de kale hoofd was verdwenen. De uitleg: finasteride voorkomt de omzetting van testosteron naar DHT die van invloed is op de groei van de prostaat, maar ook androgene haaruitval voorkomen.

Dit effect bleef ook, Merck is niet op de hoogte van dit: Slechts vijf jaar na Proscar je nam Propecia op de AMERIKAANSE markt. Een van de haargroei agent voor finasteride basis. Volgens de deskundigen, de Enige die het verdient om genoemd te worden in het echt.

De Hamburg dermatoloog Dr. Frank-Matthias Schaart ziet: Veel proberen voor te lang enige vorm van medicatie. Als een resultaat, kostbare tijd verloren, waardoor de Kans op een succesvolle therapie. In de zogenaamde haar overleg van de arts na een diepgaand onderzoek van een bloed-analyse. Het bepaalt of een ernstige mineraal of vitamine-deficiëntie, of de hormoonspiegel uit balans is – andere redenen voor het verlies van het haar. Een ander belangrijk onderzoek is de zogenaamde Tricho-Scan proces is om te worden onderzocht, worden de haren onder de lichtmicroscoop.

Kann Finasterid Haarausfall verhindern?

Finasteride kan het voorkomen van haaruitval, maar wat zijn de bijwerkingen hebben te verduren mannen?

Potentie problemen veroorzaakt door finasteride?

De diagnose van alopecia androgenetica, finasteride kan helpen – maar Schaart ook gewaarschuwd voor de bijwerkingen: U moet weten dat het soms leidt tot een verminderd Libido en potentie-stoornissen. Het voldoet aan tussen de een en tien duizend mannen, finasteride voor haar verlies nemen, afhankelijk van de studie. In zeldzame gevallen kunnen andere bijwerkingen, zoals een groeiende Borsten (gynaecomastie), duizeligheid, of veranderingen in het lichaamsgewicht.

Voor veel drug deskundigen ernstige bijwerkingen voor drug die alleen wordt gebruikt voor esthetische redenen, zijn niet houdbaar is: Deze bijwerkingen kunnen misschien worden in de behandeling van prostaat klachten bij oudere mannen aanvaard, maar niet in de toepassing van een haar is een auteur van het tijdschrift groeide door middel van, zegt Goede pillen, Slechte pillen. Ook in drug brief is ook niet vereist dat finasteride kan worden gebruikt als een Haar restaurateur voor u werd voorgeschreven. Een in het bijzonder last van de experts: In sommige gevallen, de negatieve gevolgen – met name de beperkte Libido zelfs na het Staken van finasteride.

In fora op het Internet, rapporten van gefrustreerde gebruikers. Een slachtoffer schrijft: openen met: ik zou nemen finasteride weer. Mijn Ego zakt door haar verlies, maar het verlies van de liefde maakt een gebroken.

Finasteride is alleen effectief voor zo lang als het is genomen

Toevoegen aan: Het geneesmiddel werkt alleen zolang het wordt genomen – en als dat zo is, dan worden de haren vallen uit, net zoals in een snelle beweging. Dus als je wilt om een volledig hoofd van haar, het moet slikken in de afgelopen decennia, een dagelijkse pil, en graven diep in hun zakken. De tabletten tegen haaruitval, gebaseerd op de werkzame stof content, ongeveer tien keer zo duur als het tegen een goedaardige vergroting van de prostaat. Net onder de 40 Euro per maand-pakket kosten. Ter vergelijking: een haar transplantatie kost tussen de 4000 en 8000 euro.

Als een conclusie, dit zeggen: finasteride werkt voor haar verlies. Echter, de prijs die u moet nemen voor de Rest van je leven is een duur middel, dat zich bezighoudt zwaar in het mannelijke hormoon balans en de bijwerkingen kunnen verdwijnen, om nooit meer weer. Als het Haar moeite waard is, moet iedereen voor zichzelf beslissen.

Geef een reactie