Epigenetica – hoe ons gedrag, onze genen zijn veranderd

DNA-Strang
Onze levensstijl kan van invloed zijn op onze genetische make – up- dit is een fenomeen dat wetenschappers verwijzen als epigenetica, Het risico op Astma bij kinderen wordt verhoogd wanneer zijn oma rookte tijdens de zwangerschap, met de moeder – als het resultaat van een huidige studie. Het mechanisme achter dit is de zogenaamde epigenetica.

Vrouwen die roken tijdens de zwangerschap kan schadelijk zijn niet alleen uw kind, maar ook later kleinkinderen. Dit is gevonden door een internationaal team van onderzoekers in een recente studie. De onderzoekers hebben ook gekeken naar de gegevens van 44.853 zweedse alle geanalyseerd oma ‘ s, werden opgenomen tussen 1982 en 1986. De resultaten van het onderzoek werden gepresenteerd op de European Respiratory Society Congres.

Uit de analyse blijkt dat Het risico van een kind met het ontwikkelen van Astma wordt verhoogd van tien naar 22 procent als de grootmoeder gerookt tijdens haar zwangerschap – ook als de moeder van het kind niet heeft gerookt.

Onze leefstijl kan invloed die ziektes, onze kleinkinderen zullen hebben. Dit is mogelijk omdat onze geest kan, tot op zekere hoogte, milieu-factoren van invloed zijn. Artsen spreken hier van de zogenaamde epigenetica.

Wat is epigenetica?

Oorspronkelijk werd aangenomen dat onze genen zijn onveranderlijk. In de tussentijd, onderzoekers weten dat het genetische materiaal is niet kan worden herschreven, en milieu-invloeden, maar dat de activiteit van bepaalde genen in de loop van een mensenleven is in-of uitgeschakeld. Deze wijzigingen kunnen zelfs op latere generaties geërfd.

De term epigenetica verwijst naar alle activiteiten die van invloed zijn op de activiteit van een gen. Dit is de chemische processen die leiden tot de afzonderlijke delen van het DNA zijn geblokkeerd. Het geheel van alle epigenetische veranderingen in een organisme wordt aangeduid als de epigenetische Code.

Epigenetik

Onderzoekers zijn het onderzoek naar de effecten van epigenetica in gezinnen

Gedrag voorafgaand aan de conceptie van invloed op het genetisch materiaal van het kind

In de grote moeders-studie beschreven gevallen, de Kamers led tijdens de zwangerschap epigenetische veranderingen in het genoom van de kinderen dat deze wijzigingen worden overgenomen op hun nakomelingen.

In 2014, een studie had aangetoond dat Astma verhoogt het risico van een kind, toen zijn vader gerookte vóór de conceptie. In hetzelfde jaar, onderzoekers aan de Universiteit van Adelaide in Australië, die de gezondheid en levensstijl van de ouders vóór de conceptie impact hebben op de latere gezondheid van het kind. Veel van de dingen die we doen in de aanloop naar de conceptie kan een impact hebben op de latere ontwikkeling van het kind vanaf de leeftijd van ouders, slechte voeding, Overgewicht, Roken, en vele andere factoren, zegt studie auteur Prof. Sarah Robertson. Bijvoorbeeld, het overgewicht van de ouders verhogen het risico voor het kind, hart-en vaatziekten te ontwikkelen en vaatziekten of Diabetes – ongeacht of het is zelf overgewicht. 2013 toonde een AMERIKAANSE studie, obesitas van de vader verhoogt het risico van kanker van het kind.

Ervaringen zijn overneembare

Een onderzoek door de New York wetenschappers onlangs laten zien dat zelfs de meest traumatische ervaringen van de ouders, zelfs voor de zwangerschap, kan sporen achterlaten in de genetische make-up van hun kinderen. De onderzoekers analyseerden de genen van 32 Joodse mannen en vrouwen, die in een concentratiekamp, marteling ervaren of gezien had, of tijdens de Tweede wereldoorlog, had te verbergen. Daarnaast onderzochten ze de genen van de kinderen van de deelnemers aan de studie en vergeleken de resultaten van epigenetica met een groep van Joodse families die leefden tijdens de Holocaust buiten Europa.

Hun specifieke belang werd gegeven aan een Gen, in de regulatie van stress hormonen bij betrokken is. De onderzoekers gevonden epigenetische veranderingen in dit Gen in het geval van de Holocaust-Overlevenden en hun nakomelingen, maar niet in de controle groep. De onderzoekers verdere Tests uitgevoerd om de mogelijkheid uit te sluiten dat de kinderen niet had meegemaakt, een Trauma dat was de oorzaak van de epigenetische veranderingen.

Hoe worden overgenomen epigenetische veranderingen?

De chemische processen die leiden tot de activering en deactivering van de genen, de wetenschap is nu grotendeels verdwenen. Het is echter niet duidelijk hoe de erfenis van deze wijzigingen – epigenetica – en – draait op de opeenvolgende generaties.

Een recente studie van onderzoekers van de McGill Universiteit in Canada stelt dat specifieke eiwitten in de celkern, Histonen genoemd, spelen een rol in deze. Ze zijn betrokken bij de chemische processen die genen zijn uitgeschakeld. De canadese onderzoekers lieten in een Experiment met muizen, de Manipulatie van deze eiwitten resulteerde in de nakomelingen van de dieren aan de aangeboren afwijkingen die waren overgenomen van de volgende Generatie.

Geef een reactie