Endometriose: weefsel afgedwaald

Regelschmerzen durch krankhafte Wucherungen der Gebärmutterschleimhaut
Menstruele pijn hebben vaak een behandeling aan behoeftige oorzaak: abnormale gezwellen van de baarmoeder slijmvlies. Wees niet als dat, het zij zo! Dit advies op een keer gaf moeders om hun adolescente dochters als ze klaagde over pijn over een zeer sterke regel.

Vandaag weten we dat dit veel pijn tijdens of kort voor de dagen kan het gevolg zijn van endometriose. Elke tiende vrouw in de vruchtbare leeftijd, wordt de baarmoeder slijmvlies (Endometrium) zich sneller uitbreidt, zelfs wanneer u niet echt kunt horen – vooral op de eierstokken, de baarmoeder spieren, het buikvlies en in de buikholte. Echter, zelfs chronische lage abdominale pijn, vaak niet als een endometriose Symptoom waargenomen. Een juiste diagnose is gedaan in zeer veel gevallen pas na een jaar van beproeving, als dat al. Slechts een zwakke troost: De groei is altijd goedaardig!

Voor miljoenen vrouwen, endometriose blijft dus onopgemerkt, want ongeveer de helft van de Getroffen heeft geen klachten. De andere helft heeft last van een deel, een hel van pijn in de onderbuik, verdraagt de pijn tijdens de geslachtsgemeenschap, het plassen of tijdens de stoelgang. Ook een feit: de groei van het endometrium zijn te vinden in meer dan elke seconde vrouw met onvruchtbaarheid. Endometriose behandeld hoeft te worden. Anders is het virus zich verspreidt. Probleem: Meestal alleen door een laparoscopie – een Operatie – is het te diagnosticeren. De endometriose zijn meestal een kudde van hetzelfde. Vervolgens een anti-hormonale therapie, afhankelijk van de Ernst van de ziekte, dat de vrouwen die behandeld werden voor drie tot zes maanden van kunstmatige menopauze. Daarna kunnen de patiënten krijgen ook weer kinderen. Echter, endometriose is het Lijden van een recurrente.

Bron: In een oogopslag 49/2008

Geef een reactie