Eindelijk een remedie? Onderzoekers rapporteren succesvolle Ebola behandeling

RNA bekämpft Ebola
De nieuw ontwikkelde RNA-therapie tegen virale infecties – zoals Ebola – shows tot nu toe, geen bijwerkingen. Sinds het einde van 2013 wiegde West-Afrika, één van de grootste Ebola-epidemie van alle tijden. Tot nu toe zijn alle benaderingen van therapie worden beschouwd als mislukt of zijn te duur voor breed gebruik. Maar nu, Texas onderzoekers melden een doorbraak in de zoektocht naar een medicijn tegen een van de dodelijkste ziekten van de moderne tijd.

Opnieuw en opnieuw, artsen gerapporteerd over de hele wereld, hebben benaderingen voor mogelijke behandelingen of een Vaccin tegen het dodelijke Virus is gevonden. Tot slot, de experimentele drug ZMAPP achtervolgd door de media, die kunnen daadwerkelijk hebben geleid tot het herstel van twee Ebola-patiënten Amerikanen, maar niet in voldoende hoeveelheden kunnen worden geproduceerd.

Nieuwe manier van Ebola behandeling

Nu de Amerikaanse onderzoekers van de Universiteit van Texas presenteerde een methode, de cirkels, in tegenstelling tot andere benaderingen voor de behandeling van Ebola in de laatste maanden – in compartiment als veelbelovend geclassificeerd: De zogenaamde RNA-therapie.

Deze nieuwe Ebola-behandeling is gebaseerd op de Manipulatie van de zogenaamde Virus-RNA. De RNA (ribonucleïnezuur) is meestal betrokken in de cellen in de productie van eiwitten.

Het Virus wordt voorkomen en voortplanting

Het nu gepubliceerde onderzoek is gebaseerd op een voorstudie van het jaar 2010, toen de RNA-therapie in het laboratorium succesvol voor de behandeling van Ebola. Deze keer, de wetenschappers hebben overgedragen de methode om het nog meer agressieve Marburg-Virus, aangezien beide virussen nauw verwant, het proces is identiek.

De wetenschappers van Texas, de virologen Professor Thomas Geisbert gemanipuleerd Virusgen door de toevoeging van RNA-Fragmenten (Small Interfering RNA) van de ziekteverwekker was niet langer in staat om te reproduceren. De zogenaamde siRNA Fragment interfereert specifiek, de genetische informatie in het Virus dat verantwoordelijk is voor de voortplanting, door zich te hechten aan de Virusgen en veranderd.

De procedure kuren Ebola zonder bijwerkingen

De effectiviteit van RNA therapie die duizenden levens kan redden – om te bewijzen, dat de onderzoekers besmet 21 apen met het Virus. Na infectie, 16 van de dieren kreeg een injectie van de siRNA Fragment toegediend aan de onbehandelde dieren diende als controle groep.

De termijn venster voor een Virus aan de behandeling met de RNA-Fragment, waren de makaken, de therapeutische agent is vertraagd na infectie – vier binnen een uur en vier na één, twee en drie dagen. Kortom, de siRNA werd toegediend door een injectie per dag gedurende een week

In feite, alle dieren die behandeld zijn met het siRNA injecties overleefde de infectie. De onderzoekers merkten op geen belangrijke bijwerkingen heeft. De tijd verschoven experimentele opzet van de studie toonde ook aan dat de RNA-therapie is ook geschikt voor de behandeling van patiënten bij wie het Virus voor meerdere dagen uitbrak.

Klinische studies van reeds goedgekeurde

Een ander voordeel van de siRNA-injectie, de mogelijkheid dat de werkzame stof is – in tegenstelling tot andere benaderingen voor het Ebola-behandeling, zoals ZMAPP – onmiddellijk in grote hoeveelheden te produceren. De resultaten van de studie zijn Geisbert, volgens de verklaringen van Professor in totaal zo veelbelovend dat de AMERIKAANSE Food and Drug Administration (FDA) heeft al ingestemd met een Fase I klinische studie van een siRNA geneesmiddel tegen Ebola.

Hamburg-harburg, 23. Augustus 2014

Geef een reactie