Eerste hulp voor kinderen: Als het kind in shock

Expertin Dr. Nadine Hess
Expert Dr. Hess: Vooral in het geval van baby’ s, is het moeilijk om een schok. Bijzondere aandacht besteden aan de ademhaling en de pols.Niet alleen na een ongeval, maar ook als gevolg van een ziekte, een shock kan optreden. Maar hoe identificeer ik een schok voor mijn kind en hoe moet ik reageren? Kinderarts Dr. Nadine Hess heeft de antwoorden.

De kinderarts Dr. Nadine zegt Hess

Een schok is zo gevaarlijk is, omdat het lichaam zich aanpast in het ergste geval, levensreddende maatregelen. U belt onmiddellijk de dokter als u vermoedt dat uw kind kan last hebben van een schok. Je brengt het kind in de zogenaamde shock positie: Het hoofd en de romp moet plat op de grond en de benen omhoog. Tekenen van uw kind op een rustige manier, door hem te vertellen, bijvoorbeeld van zijn favoriete sprookjes. Het kind moet braken, moet gedraaid worden naar de kant en de mond geopend. Anders is het risico van overgeven invoeren van de luchtwegen.

De schok staat optreedt als gevolg van een ongeval, voor de behandeling van acute letsels als een prioriteit. Om snijwonden en botbreuken. Wat te doen wanneer de nakomelingen bewusteloos is, leer je in dit artikel.

Eine blutende Nase beim Kind wird versorgt

Acute bloeding dient zo snel als mogelijk borstvoeding. Aandacht besteden al het feit dat je kind zich anders gedraagt dan normaal – dit kan duiden op een shock

Hoe herken ik een schok voor mijn kind?

Voor een leek kan het moeilijk zijn om een schok als zodanig. Omdat van volledig unieke personages er zijn. De staat van shock treedt vaak op na een ongeval of een ernstige ziekte. Typische symptomen zijn plotselinge snelle Ademhaling en een versnelde hartslag. Ook moet u attent zijn als de touch onderarmen en onderbenen van het kind prettig koel aan. Merkbare veranderingen zoals plotselinge angst, verwarring of agitatie zijn ook tekenen van shock.

Bij zuigelingen kan het zelfs moeilijker om vast te stellen dat een schok. Voor zowel een voortrazende evenals een ongewoon trage hartslag, bijvoorbeeld in een kwestie van seconden, notities. Let ook op de geluiden van de baby: In een staat van schok, het kind zal zeuren nogal jammerlijk als een sterke schreeuwen. Ook een Symptoom zijn van langere pauzes tussen twee ademhalingen.

Geef een reactie