Een Olympisch wonder: Hoe gymnastiek ondanks een gescheurde kruisband?

Andreas Toba
Turnster Andreas Toba was afgelopen zaterdag, een ligament scheurt en gymnastiek weiterDer duitse turnster Andreas Toba was in een Wedstrijd met een kruisband scheurt, en uitgeoefend toch. Hoe is dat mogelijk?

Er waren schokkende beelden, dat bleek afgelopen zaterdag, de turnster Andreas Toba, als hij was in gymnastiek met een gescheurde kruisband. In de voorrondes van de 25-jarige werd gewond na zijn opening van de spoorweg in bijvoorbeeld een knie, bleef hij met de zichtbare pijn op de grond. Na de ACL scheur diagnose leek duidelijk dat voor Toba op de Olympische spelen in Rio de Janeiro op dit punt klaar bent.

De Turner doorbijten de tanden en hielp zijn team door middel van extra punten op het paard naar de finale. Dit is zeker niet pijnloos beslissingsbevoegdheid, Toba is nu een van de helden van de Olympische spelen.

Sportieve lijn ondanks blessure

Zijn coach Andreas Hirsch twijfelde eerst van Tobas besluit. Maar Andi echt wilde, hij werd gebeten door de tanden, zegt hij. Hij heeft te behandelen, en we hebben gezien dat het is. Echter, als de sportieve prestaties, in weerwil van een dergelijke complexe letsel aan de knie?

In het geval van een kruisband ruptuur, ernstige pijn treedt meestal alleen direct na het letsel. Dit verdwijnt na een tijdje, echter, en alleen toont zich op een herstart van de belasting. Met onmiddellijke behandeling en het nemen van pijnstillers is het voor de atleten, dus het is mogelijk, maar niet aanbevolen op korte termijn, om verder te gaan. Het is echter belangrijk om een goed gevoel van het lichaam. Ongetrainde sporters moeten doen gymnastiek, daarom, in het geval van een knieblessure niet meer.

Diagnose door röntgenfoto ‘ s of CT

De knie is een complex gestructureerd gezamenlijk, die bestaat uit verschillende groepen: Een Binnenste en buitenste band als een voorste en achterste kruisband. Deze stabiliseren van de knie en zorgen voor vrij verkeer. Aangezien bijna alle sporten, de knie zal in rekening worden gebracht, zijn voor risico van de bands. In de meeste gevallen, de voorste kruisband scheuren, zoals wanneer de knie is overbelast of overtightened. Een definitieve diagnose, of het is een kruisband ruptuur, en die is gescheurd, kan niet worden waargenomen met het blote oog. X-ray foto ‘ s of een MRI (CT) uit te brengen over duidelijkheid.

De operatie wordt bijna altijd nodig

Acuut is een kruisband ruptuur met een zwachtel stabiliseert, en vervolgens gekoeld te laten de zwelling te doen afnemen. De knie moet nu niet meer worden bewogen. Op de lange termijn, een cross-band betekent een sport crack verbod voor een aantal maanden. Er is meestal menisci en het kraakbeen beschadigd zijn, atleten die willen om in beweging te blijven, nauwelijks een Operatie. In dit geval, het ligament beschadigd is vervangen door een nieuwe Band, die meestal worden verkregen van een lichaam dat de pees. Deze zekeringen binnen een periode van zes weken, met de knie. Na de Operatie, een aantal maanden van revalidatie Fase nodig is.

Toba: Hero de Janeiro

Andreas Toba is volgens de duitse Olympische sportfederatie (DOSB) tot een complex knie letsel, met inbegrip van een scheur van de voorste kruisband en een blessure van het interieur van de meniscus.

Zelfs als Toba had gehoopt om de laatste te zijn Team zelfs in de definitieve steun, de hoogte van de Deutsche Turner-Bund (DTB) en de DOSB zondag dat de Toba zou hebben om op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, geen verdere wedstrijden. Voor zijn Fans in de Turner als een Hero de Janeiro in de competitie van de geschiedenis.

Hamburg-harburg, 08. Augustus

© door wat wordt uitgezonden

Geef een reactie