Een korte afstand tot de televisie is schadelijk voor de ogen?

Hoe werkt het eigenlijk, voor onze ogen, als de afstand tot de TV is als je Kijkt naar laag? En hoe groot moet worden, ideaal? Dr. John Wimmer verduidelijkt gezondheid mythen terwijl u TV kijkt.

Veel ouders zijn bekend met het Probleem: kinderen willen zitten terwijl u TV kijkt, liefst zo dicht mogelijk in de voorkant van het apparaat. Het kent de waarschuwing uit de eigen Jeugd: als je zit te dicht in de voorkant van de TV, verpest ogen! Maar is dit wel echt?

Wat is de rol van de afstand tot de TV voor de ogen?

Het is een feit: De visie niet wordt belemmerd door het feit dat je zit te dicht in de voorkant van het apparaat. Noch de oogzenuw, noch de zin cellen worden beschadigd en dit op een duurzame manier. Als u merken dat uw kind is voortdurend op korte afstand van de TV, moet u een afspraak met de oogarts. Omdat het gedrag kan hebben op een reeds bestaande kortzichtigheid punt en moet worden verduidelijkt, dus door een arts. Dit geldt ook, wanneer iemand zoekt uur remote: je hebt reeds een slecht gezichtsvermogen, de ogen Kijken door de blijvende harder werken en de band sneller. Als de arts het gebrek heeft vastgesteld, dan is de televisie-consumptie als mogelijke oorzaak snel op de voorgrond en krijgt de mythe als rechtop.

Zelfs als er geen duurzame schade te wijten aan de vele televisie, moet u de behandeling van de ogen zo vaak mogelijk een pauze. Want meestal als staren, met een constante afstand op hetzelfde gebied en is een last voor het oog van de spieren is zeer eenzijdig. Dit leidt tot het feit dat we knipperen minder vaak resulteert het in de scheur vloeistof niet meer optimaal verdeeld. Als een resultaat, de ogen geïrriteerd raken. Droge lucht, veroorzaakt door bijvoorbeeld een verwarming of airconditioning, versterkt het effect. Dit geldt niet alleen op televisie maar ook video games, of het Werken aan de Monitor.

Abstand zum Fernseher

De afstand van de TV is te kort, niet schadelijk voor de ogen op de lange termijn, kan het irritant zijn, maar

Wat is de afstand van de TV is ideal?

U kunt variëren met de afstand van de TV bij te kijken, door te zitten, bijvoorbeeld aan de rand van de Bank, in plaats van achterover te leunen op de kussens. De optimale afstand is afhankelijk van het apparaat zelf: Voor oudere Tv ‘ s met een lagere resolutie, moet je kijken een beetje verder weg, vanwege de slechte kwaliteit van de foto gespannen voor de ogen. In het geval van apparaten met een hoge resolutie, nu is er een vuistregel voor de optimale afstand: precies de diagonaal scherm grootte in inch keer de 2.1. Een voorbeeld voor een 50 inch TV met een diagonaal van 127 centimeter: 127 keer 2,1 state wordt tot bijna 2,7 meter minimum. Hier, de TV moet worden bevestigd ook de optimale manier, zodat de onderste rand van het apparaat op ooghoogte.

Eerste hulp voor de ogen

Ongeacht of u TELEVISIE kijken of werken aan de Computer: de Behandeling van de ogen regelmatig pauzes door te kijken al twintig minuten in de afstand en blink bewust op verschillende gelegenheden. Indien mogelijk, ga ook eens in het uur een paar minuten in de frisse lucht en het is gemakkelijk op de ogen. De locatie van het scherm speelt voor de ogen is ook belangrijk: Het apparaat mag niet worden parallel aan het venster, zodat u kunt verblind worden door het licht van de dag. Maar ook het indirecte licht dat wordt weerkaatst door het Beeldscherm is vermoeiend voor de ogen en moet daarom worden vermeden. Extra tip: let op regelmatige ventilatie! In de zomer de Ramen moeten worden geopend ten minste twee keer per dag voor ongeveer 25 minuten, zodat de verse lucht komt in het appartement. In de Winter, over vijf minuten – turn, maar de verwarming in deze tijd. Dus, u ook voorkomen dat veel warmte verloren gaat aan de Lucht.

Geef een reactie