Een Cola drinken, dat is wat er in het lichaam gebeurt in het eerste uur

Bijna 42 liter Cola elk duits in het jaar van de cursus in het gemiddelde. Ongeveer 126 blikjes. Klik hier om te lezen wat gebeurt er na elke.

De eerste 10 minuten

Tien theelepels suiker brand-up van de stofwisseling. Ze komen overeen met 100% van de aanbevolen dagelijkse dosis. In feite, de meeste mensen zouden niet de smaak van een dergelijke grote hoeveelheid suiker, maar bevat ook 210 milligram fosfor zuur verwarren de smaakpapillen.

20 minuten

Het bloedsuiker niveau zijn piek bereikt. Het lichaam reageert door het veroorzaken van de alvleesklier (pancreas) Insuline. De lever zet de suiker kan je bereiken in vet en opgeslagen.

30 minuten

De cafeïne is bijna volledig geabsorbeerd. De pupillen worden groter, de bloeddruk stijgt. Als reactie op de lever suiker vrijkomen in de bloedbaan. De adenosine-receptoren in de hersenen worden geblokkeerd, wat vermoeidheid voorkomt.

40 minuten

In de zogenaamde chromaffin cellen van het bijniermerg en de Hypothalamus mix van adrenaline en noradrenaline – als een bijproduct van het gelukshormoon dopamine. Het geluk triggers in het lichaam te voelen – de reactie is vergelijkbaar met de die ervoor zorgt dat Heroïne.

50 minuten

Het fosforzuur bindt calcium, Magnesium en zink in de darm. Dit stimuleert de stofwisseling weer. Suiker en aromatische stoffen verhoging van dit proces. De calcium komt in de urine.

60 minuten

De energie die het lichaam verlaat. Het bloedsuiker niveau daalt snel en de stemming. We zijn sneller prikkelbaar en nerveus. Belangrijke voedingsstoffen zoals calcium, Magnesium of zink zijn gebonden door het fosforzuur en worden uitgescheiden naast het toilet. We hebben ondernomen bijna 10 procent van de gemiddelde dagelijkse behoefte aan calorieën.

Hamburg-harburg, 31. Juli

Geef een reactie