Ebola-vaccin Testen op mensen met succes

Eine Frau wird geimpft
Amerikaanse onderzoekers in de ontwikkeling van een Ebola-vaccin een doorbraak sinds de uitbraak van het Ebola-epidemie werken artsen wereldwijd in de ontwikkeling van een vaccin. Amerikaanse onderzoekers hebben nu in een beslissende stap voorwaarts.

Wetenschappers van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases ontwikkelde het Ebola-vaccin, samen met een Brits farmaceutisch bedrijf. Ze gebruikt virussen die trigger in apen, een verkoudheid, voor de mensen, maar zijn onschuldig.

Effect van het Ebola-vaccinatie in alle onderwerpen

In September, de eerste test fase werd gestart met 20 vrijwilligers in de leeftijd van 18 tot 50 jaar. De deelnemers aan de studie werden verdeeld in twee groepen – de leden van de eerste groep kreeg een hogere dosis van het vaccin, toegediend als de tweede.

Het resultaat: Na vier weken had gevormd in het bloed van alle onderwerpen voor-antilichamen tegen Ebola – deelnemers ontvangen de hogere dosis ook meer antistoffen. Met uitzondering van twee gevallen, waarin de proefpersonen waren binnen een dag na de vaccinatie, een lichte koorts, er waren geen bijwerkingen. Aan het begin van volgend jaar een meer uitgebreide test fase te volgen.

Hamburg-harburg, 27. November 2014

Geef een reactie