Dus de vrouwelijke cyclus helpt om te stoppen met Roken

Wie wil stoppen met Roken, moet je heel streng voor jezelf. Toch lijkt het op sommige dagen, bijna onmogelijk, van sigaretten. Onderzoekers hebben nu aangetoond wat was de eenvoudige Truc van vrouwen om hun nicotine Verslaving af kunt komen.

Wetenschappers uit de verenigde staten hebben nu onderzocht waarom vrouwen vinden het te maken dagen moeilijker om te stoppen met Roken dan anderen. Hun resultaten zijn gepubliceerd in het tijdschrift Biology of Sex Differences. De onderzoekers van de Perelman School of Medicine aan de Universiteit van Pennsylvania bleek dat de menstruele cyclus kan van invloed zijn op de verslavend gedrag.

Het Team van hoogleraren psychologie Reagan Wetherill, en Teresa Franklin onderzocht de hersenen van vrouwen die rookt, regelmatig, en geen hormonale anticonceptie omzet. Het bleek dat het geslacht hormonen Oestrogeen en progesteron invloed op het beloningscentrum in de hersenen en verslavend gedrag-toegevoegd belastingen.

De menstruele cyclus begrijpen

Om te begrijpen ‘ hoe de menstruele cyclus neuronale processen, cognitie en gedrag, is een cruciale stap in de ontwikkeling van effectieve behandelingen en de selectie van de optimale individuele behandeling opties voor rokers helpen om de Gewoonte te doorbreken, vat Wetherill de resultaten van de studie.

De verdeling van Oestrogeen en progesteron varieert in de loop van de cyclus. Tijdens de fase van de rijping van de follikel (de folliculaire fase), in het ontbreken van progesteron en veel Oestrogeen is uitgebracht, is de verslaving van de women ‘ s gedrag is bijzonder uitgesproken. Omgekeerd, het was tijdens de tweede helft van de cyclus, de luteale fase: Door de lage progesteron en hoge oestrogeen-waarden was verzwakt, in het verslavend gedrag. De progesteron werkte blijkbaar als een natuurlijke verslaving onderdrukkers.

Progesteron als een bescherming tegen verslavend gedrag?

Door een nauwkeurige observatie van het progesteron waarden in de loop van de cyclus, vrouwen hebben een betere kans op de lange termijn te stoppen met Roken. De progesteron niveaus kan worden vastgesteld door Bloed te trekken bij de dokter. Hij is meestal in de middelste Fase van de cyclus, dat wil zeggen, ongeveer tussen de vijfde en de achtste dag na de ovulatie is de hoogste

En niet alleen nicotine verslaving kan worden behandeld door een beter begrip van de vrouwelijke cyclus beter: Interessant is dat onze bevindingen tonen een fundamenteel effect van de menstruele cyclus op de hersenen verbindingen, en om ander gedrag te worden overgedragen, in verband met drugs, zoals alcohol en zeer calorie voedsel zou kunnen, zegt Teresa Franklin

© door wat wordt uitgezonden

Hamburg-harburg, 02. Juni

Geef een reactie