Droogheid van de mond als gevolg van medicijnen

Mundtrockenheit durch Medikamente
Een droge mond komt vaak voor als bijwerking van medicijnen, bijvoorbeeld door het gebruik van antidepressiva of AntihistaminikaBei een droge mond, het speeksel productie is beperkt. Oorzaken van een droge mond medicatie of de leeftijd zijn meestal. De praktijk Vita vertelt u wat u eraan kunt doen.

Vooral oudere mensen hebben vaak problemen op bij het Spreken, Kauwen en Slikken, ook klagen over branderig gevoel van de Tong of het tandvlees ontsteking. De oorzaak van deze klachten is een onaangename, droogheid van de mond, wat leidt tot permanente, onvermijdelijk, het tandbederf is vaak. Produceren in de muur van de mond van de grot wordt naar de nabijgelegen speekselklieren namelijk te weinig Afscheiding, veranderde het Ecosysteem in de mond van agressieve bacteriën kunnen dan gemakkelijk worden breed.

Droogheid van de mond kunnen ontstaan als gevolg van een aantal ziekten, zoals hoge bloeddruk, bloedarmoede, hartfalen of Diabetes. Maar er zijn ook meer dan 250 drugs, hun gebruik nodig is, de remmen, maar als bijwerking, de stroom van speeksel.

Het kan je doen tegen een droge mond

  • Overvloedig Drinken, minimaal twee liter per dag, is de eerste vereiste om het plakkerig gevoel in de mond draaglijker.
  • Niet zelden, voedingstekorten, ten grondslag liggen aan de droogheid van de mond. Dus het komt, bijvoorbeeld door een gebrek aan zink of koper van dergelijke problemen. Het spoorelement koper zit vooral in melk en melkproducten, gevogelte en groenten, voor zink is er in overvloed in graanproducten.
  • Suikervrije kauwgom of het Zuigen op zure snoepjes te helpen met acute ongemak, de stroom van speeksel stimuleren snel.
  • Help de mondzorg, vochtinbrengende gel en mond brengt in de meeste gevallen, spoelingen, enzymen en beschermende elementen in de orale flora.
  • In bijzonder ernstige gevallen, de arts kan voorschrijven kunstmatig speeksel, het spuiten in de mond. Praat met uw arts!

Geef een reactie